Ekonomi

Volswagen Binlerce Kişiyi İşten Çıkarıyor

Volswagen’de sular bir türlü durulmuyor. Son zamanlarda skandallarla gündeme gelen ünlü otomobil üreticisi yine şaşırtacak bir haberle gündeme geldi.

Volswagen Dünyaca Ünlü Markaları Barındırıyor

Son zamanlarda çeşitli skandallarla dünya gündemine sık sık gelen dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Volswagen’de sular bir türlü durulmuyor. 1937’de Almanya’nın wolsburg kentinde kurulan otomobil üreticisi bünyesinde dünyaca ünlü bir çok markayıda barındırıyor bunların arasında Audi, Skoda, Seat, Lamborghini, Porshe bulunuyor.

Halkın Arabası Halkı İşten Mi Çıkaracak?

İlk çıktığı günlerde “halkın arabası” mottosunu kullanan firma bu sefer halka zor zamanlar yaşatacağa benziyor.Zira geçen aylarda Volswagen‘de emisyon krizi patlak vermişti ve firma müşterilerini kandırmakla itham edilmişti. Skandal sonucu bazı modelleri geri çağıran firma yaşanan mali krizi çözmek için arayışlara girişti. Firmanın yakın zamanda mali krizin önüne geçmek için Almanya’da görev yapan binlerce kişiyi işten çıkarmayı planladığı öğrendildi. İdari görevlerde bulunan kişilerin yakın zamanda işten çıkarılacağı haberi işçilerde büyük bir endişe yarattı. Alman basının haberine göre 3000 ‘e yakın işten çıkarma yapacak olan firma şimdilik bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.  Firmanın işçilerini direk olarak işten çıkarmak yerine erken emeklilik , ofis çalışanlarının maliyeti az başka pozisyonlara kaydırılması ve geçiçi sözleşme ile çalışan işçilerin sözleşmelerinin yenilenmemesi olarak planlandığı belirtildi.

Emisyon Krizi Ne Zaman Patlak Vermişti?

18 eylül 2015 tarihinde Amerika Çevre Koruma dairesi Volswagen’in sattığı araçlarda emisyon değerlerini özel bir yazılım vasıtasıyla düşük gösterdiğini saptamış ve bunu kamuoyuna duyurmuştu.  Başlarda firma tarafından sadece bir iddaa olarak reddedilen durum daha sonra ispatlanmış ve toplamda 11 milyon araçta bu hileyi kullandığı belirlenmişti. Firmaya toplam 18 milyar dolarlık bir ceza gündemdeydi.

Kamupersoneli.net