Ekonomi

Yapı Kredi Leasing'den 20 Milyon Avro Destek

 Yapı Kredi Leasing, Güneydoğu Avrupa Enerji Verimliliği Fonu (GGF) ile yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerine yönelik 20 milyon avro tutarında uzun vadeli kredi anlaşması imzaladı.


Şirket açıklamasına göre, Yapı Kredi Leasing, Güneydoğu Avrupa’da yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerini desteklemek adına kurulan GGF’den üçüncü kez kredi sağlayarak 20 milyon avroluk kredi anlaşmasına imza attı.

Yenilenebilir enerji projelerinde kullandırılacak kredi ile yıllık 40 bin megavatlık enerji tasarrufu sağlanacak. Ayrıca yıllık 13 bin tonluk karbondioksit gazı salınımı da önlenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun, şunları kaydetti:

“Sektöründe lider Yapı Kredi Leasing olarak, enerji yatırımlarına önem veriyor ve bu projelere destek vermeye devam ediyoruz. GGF ile 2010 yılında aldığımız ilk finansman kredisinden bu yana güçlü bir iş birliği içindeyiz.

Kurum olarak yenilenebilir enerji alanı bizler için büyük önem taşıyor. Bu alanda yatırımları dikkatle inceliyor ve yatırımlarımızı buna göre gerçekleştiriyoruz. Sağladığımız bu kredi ile de hedefimiz bu alanda operasyonlarını yürüten firmaları daha verimli kılmak. Ülkemizde sürdürülebilir enerji projelerine desteğimizi kesintisiz sürdürmeye devam edeceğiz.”

AA | Kamupersoneli.net