Ekonomi

Yapılandırma Bekleyenlerin Kaderi Bankaların İnsafına Kaldı!

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde, vatandaşları sevindirecek bir haber gündeme taşınmıştı. Hükümet tarafından yapılan açıklamalarda, vatandaşların kredi ve kredi kartlarına yönelik olan borçlarına bir defaya mahsus olmak kaydıyla ve faiş faizler kullanılmadan 72 aylık yapılandırma imkanı yaratılacaktı.

Gündem bu konuyla alakalı epey hareketlenmiş, borç batağındaki vatandaşlar için umut ışığı gözükmüştü. Yapılan çalışmaların ardından bu durum, Resmi Gazete’ de yayımlandı ve vatandaşlar derin bir nefes aldı. Ancak burada ucu açık bir kaç nokta da yer almıyor değildi.

Yapılan açıklamalarda, bankalar vatandaşlara yapılandırma yapacak değil, ” Uygun görürse yapabilir ” versiyonu kullanıldığı ve yürürlükte de zaten öyle olduğu için; vatandaşların işi bir sonraki bahara kaldı denebilir. Bu noktadaki düşüncelerin hakim olmasının nedeni de; bankaların bu konuda ayrım yapmaları.

Bankalar uygun gördüğüne, uygun gördüğü kadar.

Borç yapılandırması konusunda oldukça seçici davranan bankalar, herkes için eşit imkanları sağlamıyorlar. İstedikleri kişiye yapılandırma verdikleri gibi, istemedikleri kişiye de vermiyorlar. Öyle ki bu yapılandırmaların taksitleri bile bankalar tarafından belirlenen şekillerde gerçekleşiyor.

Kısacası yapılandırma bekleyenlerin kaderi, artık bankaların insafına mecbur bırakılmış durumda.

Kamupersoneli.net | ANKARA