Ekonomi

Yardımcı Hizmetli Kamu Emekçileri ÇSGB Önünde Ek Gösterge İçin Toplandı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi yardımcı hizmetli emekçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanarak eylem yaptı. Yardımcı hizmetli kamu emekçilerine ek gösterge talebinde bulunan BES üyesi çalışanlar ellerinde pankartlar ve sloganlarla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bahçesinde eylem düzenledi.BES Genel Başkanı Fikret Aslan’ında bulunduğu eylemde yardımcı hizmetlilere verilmeyen ek gösterge hakkının adaletsizlik olduğu vurgusu yapıldı.


Kamu Emekçilerine EK Gösterge Hakkı Tanınsın

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir konuşma yapan BES Genel Başkanı Sn. Fikret Aslan , Yardımcı hizmetler sınıfının , kamu kurumlarında her türlü yükün altından kalktığını, dosya toplama dağıtma, müracaat sahiplerini karşılama ve yol gösterme, hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma, ısıtma ve ilaçlama işlemlerini yapma, hastanelerde hasta bakımı ve temizliği yapma gibi ana hizmetlere yardımcı mahiyetteki görevleri yerine getirdiğini dile getirdi. BES Genel Başkanı Sn. Fikret Aslan, ek göstergenin aylık kazancı etkilediği ve emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin miktarına önemli ölçüde etki gösterdiği dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanan Yardımcı Hizmetliler sınıfına mensup kamu emekçileri “Ek gösterge adaletsizliğine son. Yardımcı hizmetlilere ek gösterge hakkı tanınsın” pankartları açtı. Açıklamaların ardından BES Başkanı Aslan, Yardımcı hizmetli kamu emekçilerinin taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na iletti.

Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası kamu haber merkezi Kamupersoneli.net’de.