Ekonomi

Yargıtay'dan Milyonlarca Çalışanı İlgilendiren Tazminatsız İşten Çıkarma Kararı!

Çalıştığı iş yerindeki bilgisayardan yetişkin içeriklere ait internet sitesine giren çalışan tazminatsız bir şekilde işten kovuldu.

Patrona karşı dava açan işçiye kötü haber Yargıtay’dan geldi.

Yargıtay’ın kararı milyonlarca çalışanı yakından ilgilendirirken mesai saati içerisinde yaşanan olayda işçi kusurlu bulundu.

YAŞANAN OLAY

3 yıldır çalıştığı iş yerinde işverene ait bilgisayardan yetişkin içerikli internet sitelerine girdiği iddia edilen işçi tazminatsız işten kovuldu.

Aldığı kararla hayatının şokunu yaşayan işçi soluğu 6. İş Mahkemesi’nde aldı.

İşçi, iş akdinin haksız olarak feshedildiğini ifade etti ve tazminatlarının, yıpranma yapı ücretinin, yıllık ücretli izin ücretinin kendisine ödenmediğini söyledi.

Mahkemede savunmasını yapan işveren avukatı ise bilgi işlem müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonrasında işçinin kullandığı bilgisayarda işi nedeniyle alakalı olmayan yasaklı sitelere girdiğinin tespit edilmesiyle beraber iş akdinin haklı olarak feshedildiğini iddia etti.

Bunun yanı sıra mahkeme davanın kısmen kabulüne karar verdi ve karar davalı avukatı tarafından temyiz edildi.

YARGITAY’IN KARARI HERKESİ İLGİLENDİRİYOR

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı ve tazminatsız işten çıkarılmaya hükmetti.

Yargıtay kararında ise;

“Davacıya tahsis edilen bir bilgisayar bulunduğu, davalı vekilinin dosyaya sunduğu çıktılar incelendiğinde, bu bilgisayarda cinsel içerikli konuşma ve fotoğrafların bulunduğu internet sitelerine girildiği anlaşılmaktadır.

Bu sitelerdeki giriş saatlerinin ağırlıklı olarak mesai saati içinde olduğu, davacının bu internet sitelerine giriş yaptığının tespit edildiği, iş akdinin de aynı gün feshedildiği anlaşılmaktadır.

Davacının bu eylemi doğruluk ve bağlılığa aykırı olup, davalının güvenini kötüye kullanan davacının iş akdinin feshi haklı olduğundan davacının kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin reddi gerekirken kabulü hatalıdır.

Mahkemenin davanın kabulü yönündeki kararı oy birliği ile bozulmuştur.” dedi.