Ekonomi

Yaşlı Emekliler Daha Fazla Zam Alabilecek

Emekli maaşlarının zam dönemi yaklaşırken, zam sisteminde yeni düzenlemelerinde çalışmalarının son sürat devam ettiği öğrenildi. Takvim gazetesinde yer alan habere göre her emekliye farklı zam oranı getirecek sistem için düzenleme çalışmaları sürüyor. Yapılacak düzenlmeyle birlikte emeklilerin geçim durumu ve yaşına göre oran belirlencek.

Yapılacak düzenleme ile birlikte emeklilerin zam sistemi kökten değişmiş olacak. Hali hazırda SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamları 6 aylık dönemlerde enflasyona göre belirleniyor, memur emeklilerinde bu durum toplu sözleşmede belirlenen orana göre… Yeni sistemin hayata geçmesi halinde yaş ve geçim durumu zam oranlarındaki en büyük kriter olarak ön plana çıkacak. Türkiye’deki emekliler arasında 80 yaş ve üzerindekilerin sayısı 740 bini buluyor. Bu emeklerin arasından bir kısım bir maaşa kadar zam oranıyla karşılaşabilecek.

Emeklilerin geçim durumundaysa kriter hala çalışabilip , çalışamadığına bakılacak. Çalışabilecek ve daha genç sayılabilecek yaşta olan emeklilerin maaşları daha az zamlanacak. Yaş ilerledikçe zam oranlarında artış görülecek.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA