Ekonomi

Yaşlılara Karşılıksız Verilen Destekler! 2019 Yaşlılara Hangi Destek Ödemeleri Yapılıyor?

Türkiye’de hükümet tarafından yaşlılara karşılıksız ödeme yapılmaktadır ve pek çok kişi bu ödemeleri nasıl alacaklarını sorguluyorlar.

Yaşlıların evde ve dışarda yararlanabilecekleri yardımlara yönelik olarak detayları paylaşıyoruz. 8  farklı ödeme yaşlılara karşılıksız olarak verilmektedir.

KAPIDA MAAŞ ÖDEMESİ

Yaşlı ve emeklilere sağlık durumlarından dolayı PTT veya bankalardan maaş alamaması durumunda evde ödeme yapılmaktadır ve SGK’ya konutta maaş almak istiyorum dilekçesi verilmesi şarttı.

UCUZ KONUT İMKANI

Emekli maaşı ve geliri aylık 3200 TL’yi aşmayanlar TOKİ’den alt gelir grubuna yönelik satışa sunduğu konutlardan faydalanabilecektir.

BEDAVA BAKIM İMKANI

Devlet tarafından bakıma muhtaç olan ve kimsesi bulunmayan çocukların bakamadığı yoksul yaşlıların huzurevi ve bakım evlerinde ücretsiz bakımı sağlanıyor. Ancak bunun için 60 ve üzeri yaşta olmak zorunluktur.

637 TL AYLIK ÖDEMESİ

Yaşlılara ve maddi durumu kötü olanlara ayda bir olarak 637 TL ödeme yapılacaktır. Söz konusu ödeme 65 yaş aylığı ya da 2022 aylığı olarak bilinir. Ödeme almak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na veya Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapılabilir.

AKRABAYA 1384 TL ÖDEME

Hasta ve yaşlı olduğu için rapor alarak bakıma muhtaç olanlara aylık 1384 TL ödeme yapılmaktadır ve bu ödeme evde bakım ödemesi olarak bilinir.

Ayrıca bu ödemeyi almak için yüzde 50 ve üzerinde engelli raporuna sahip olmak gerekmektedir.

ÜCRETSİZ SAĞLIK İMKANI

Devlet tarafından engelli ve çok yaşlı olduğu için bakıma muhtaç kişilere evde sağlık hizmeti veriliyor ve bunun için ücret verilmiyor. Başvurular sadece ‘444 3 833’ numaralı telefon üzerinden alınıyor.

ÜCRETSİZ ULAŞIM

65 yaş ve üzeri olanlara şehiriçi demiryolu, denizyolu ile ulaşım ve otobüslerle toplu taşımalar ücretsizdir.

Yaşlılar demiryolları ve denizyollarının şehirlerarası hatlarından ise yüzde 50 indirimli olarak yararlanırlar.

ÖZEL AMBULANS İMKANI

Türkiye’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (ALO 153) olmak üzere pek çok belediye yaşlı ve engellilere özel bedava ambulans hizmeti vermektedir.