Ekonomi

Yatırımcılar dikkat! Dolar yüzde 20 değer kaybedecek!

Amerika’nın en büyük ve köklü bankalarından biri olan Citibak, kritik bir rapor hazırladı. Hazırlanan raporda, doların yüzde 20 değer kaybedebileceği tahmininde bulunuldu.

YÜZDE 20 DEĞER KAYBEDEBİLİR

Köklü bankalardan biri olan Citibank, koronavirüs salgınına karşı üretilen aşıların dağıtımı ve FED’in gevşek para politikası kapsamında ABD dolarının yüzde 20 oranında değer kaybedebileceğini belirtti. Konuyla ilgili yayımlanan raporda ise, “Uygun ve yaygın olarak dağıtılacak aşılar piyasaya çıktığında, bunun dolardaki aşağı yönlü yapısal trendde bir sonraki satış pozisyonlarına geçilmesine yol açacağına inanıyoruz. Böyle bakıldığında, dolardaki değer kaybının önden yüklemeli gerçekleşme olasılığı ve doların 2021’de yüzde 20 kadar düşme potansiyeli bulunuyor” denildi.

Yatırımcılar dikkat! Dolar yüzde 20 değer kaybedecek!

FAİZ DÜŞÜK SEVİYEDE

Koronavirüs salgınında en ağır darbe alan ülkelerden biri ABD. FED ise, ekonomiyi olumsuz etkilerden korumak için faizleri 0.0 – 0-25 aralığında tutmaya devam ediyor. Açıklanan son faiz kararında, piyasaların beklediği politika faizinde değişiklik yapılmayarak aynı oranlarda sabit bırakılmıştı.

Yatırımcılar dikkat! Dolar yüzde 20 değer kaybedecek!

DOLAR NE KADAR?

Dolar fiyatları son dönemde ilk defa 8 TL’nin altına indi. An itibariyle alınan son verilere göre dolar 7,77 TL. 10 Kasım günü başlayan düşüş trendi bugün de devam ediyor.

Euro fiyatları ise an itibariyle 9,254 TL sularında seyrediyor.