Ekonomi

Yeni Anne Olanlara Devletten 7 Bin 376 TL Destek !

Devlet tarafından yeni annelere dört farklı maddi destek sağlanıyor. Buna göre ilk çocukta 300 TL, ikinci çocukta 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklarda ise 600 TL ödeme yapılıyor. 

Bunun yanı sıra ikinci ödeme ise doğum yapan anneye süt ve emzirme parası olacak. Bu bağlamda Posta Gazetesinin aktardıklarına göre doğum yapan annenin devletten maddi destek alabilmesi için annenin çalışıyor olması ya da kendi işini yapması veya eşinin kendi işini yapıyor ya da bir yerde çalışıyor olması gerekmektedir.

6 AY YARIM GÜN ÇALIŞMA HAKKI

Ayrıca bir kereye mahsus 149 TL süt parası alan bir anne doğum izninde çalışmadığı sürede iş göremezlik ödeneği altında devletten ödeme alıyor. Bu süre ise asgari ücretle çalışan annelere göre 5 bin 50 TL olarak hesaplanıyor. Bu ödemelerin e-Devlet üzerinden takip edilmesi gerektiği de belirtiliyor. Sigortalı çalışan tüm kadınlar doğum yapmaları halinde analık izni sonrasında birinci doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay, sonraki doğumlarda ise 6 ay yarım gün çalışıp tam maaş alabilecek.

Ayrıca annelerin yarım gün çalışma hakları da bulunuyor. Bu bağlamda yarım gün çalışan bir annenin maaşının yarısını patron 938,5 TL’sini ise devlet ödeyecek. Bu haktan yararlanmak için analık izninin bittiği tarihten itibaren 30 gün içinde ‘İşkur’a müracaat edilecek.

TOPLAM 7 BİN 376 TL ÖDEME ALACAK

Sonuç olarak ilk çocuğunu dünyaya getiren bir anne devletten 300 TL çocuk parası, 149 TL süt parası, 5 bin 50 TL iş göremezlik ödeneği ve 1877 TL yarım gün çalışma ödeneği alacak. Buna göre ilk çocuğunu dünyaya getiren anne 7 bin 376 TL ödeme alacaktır.

MAAŞLARA GÖRE ÖDEME TABLOSU

Yeni Anne Olanlara Devletten 7 Bin 376 TL Destek !

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA