Ekonomi

Yeni Gözde Meslek Belli Oldu ! Aylık 10 Bin Euro Maaşı Var

Son dönemlerin en gözde mesleklerinden biri de aşçılıktır. Konu ile ilgili oalrak aşçılık yapan ve yurtdışında çalışan kişiler dudak uçuklatacak cinsten maaş alıyor. Aşçı olarak çalışanların lüks tatil bölgelerinde 10 Bin Euro’luk geliri oldukça sıradan. 

İnsanlar var oldukça ölmeyecek bir meslek olan aşçılığın geliri gayet iyi. Şef aşçılar Türkiye’de de oldukça iyi maaş alırken yurtdışında da yüksek maaşlar alabiliyorlar. 

Peki nasıl aşçı olunur? İşte detaylar..

Kendinizi geliştirmeye ve farklı kültürlere ait yemekleri öğrenmeye meraklı olmalısınız. 

Aşçılıkla ilgili tabii ki okullarına giderek burada eğitim almak en doğrusu ancak bunun yanında sürekli okumak ve bilmediğiniz yemekleri denemek sizler için avantaj olacaktır. Bu işin okulunu okuyanlardan neredeyse işsiz kalan yok. Türkiye’nin dört bir yanında restoranlar eğitimli ve bilgili personel istihdam ediyorlar. Çünkü müşteri memnuniyeti her şeyin önünde. Alaylı da olabilirsiniz ancak okulunu okumanız avantaj olacaktır. 

Haricen imkanınız varsa önemli şeflerin kurslarına gitmeniz yararınıza. Burada öğreneceğiniz tekniklerle meslekte birkaç adım öne geçeceksiniz.

Stresli ortamlara karşı dayanıklı olmalısınız. Mesleğe başladığınızda belki de dünyanın dört bir yanından liderleri, starları siz doyuracaksınız. Bu nedenle hassas ve titiz bir çalışma ortamına ihtiyacınız olacak. Tüm ekip ister istemez stresli çalışacak. 

Mutlaka çeşitli mutfakları tecrübe edebileceğiniz yerlerde çalışmalısınız. Türkiye’nin dört bir yanı bu imkanla dolu. Dünya mutfağının birçoğunu ülkemizde test etmeniz mümkün. Ve dünyanın en iyi şeflerinden birçoğuyla da ülkemizde tanışmanız veya onlardan eğitim almanız mümkün. Bu avantajı mutlaka kullanmalısınız. Çalıştığınız yerlerde bir konuda iyi olmak yerine birçok ayrı mutfağa hakim olabilecek performans gösterin. Bugün yorulabilirsiniz ama ileride çok önemli bir mesleğiniz olacağını unutmayın.

Ortalama bir kazanca ve seviyeye ulaştıktan sonra mutlaka başka ülkelere giderek oralardaki yemek kültürlerini öğrenmek için gereken neyse yapmakta fayda var. Araştırırsanız yurtdışında aşçıların iş bulma olasılığı çok kolay. Ayrıca çok iyi maaşlar alıyorlar. Bunu değerlendirin. Yurtdışına çıkmaktan korkmayın.

İngilizce şart. Gerçekten çok iyi kazanan bir şef olmak amacınız varsa iyi derecede İngilizce öğrenmeye çalışın. Dil olmadan da olur elbette ama kariyerin zirvesini hedefliyorsanız dil bilmek sizi ileri götürür.