Ekonomi

Yeni Teşvik Planı Açıklandı! Çocuklar İçin 400 TL Bakım Desteği Verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha İyi İşler: Türkiye’de İnsana Yakışır İş İçin Kadınların Güçlendirilmesi” proje kapsamında düzenlenen konferansta söz aldı. 

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu konferans kapsamında yapmış olduğu konuşmasında kadın istihdamına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

KADIN İSTİHDAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu katıldığı etkinlik kapsamında yapmış olduğu konuşmasında kadın istihdamına ilişkin bazı veriler paylaştı. 

Kadınların istihdam oranının arttığını ifade eden Bakan Sarıeroğlu işsizlik rakamlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında ayrıca kadın istihdamına ilişkin hedeflerini açıklayan Bakan Sarıeroğlu konuya dair şu açıklamalarda bulundu. 

“Biz son 15 yılda bütün politikalarımızın odağına kadını koymuş durumdayız. Kadınlarımızın hayatın her alanında güçlendirilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Geldiğimiz bu rakamlar bu güçlü çalışmaların sonucudur. İşsizlik oranlarında çok güçlü düşüşlerimiz var. Kadınların işgücüne katılım oranlarıyla ilgili 1.3 puanlık bir artış var. Hedefimiz 2023’te yüzde 41 kadın işgücüne katılım oranına ulaşmak. Bu kapsamda her türlü mevzuatımızı yenilemiş ve çok ileri seviyelere taşımış durumdayız”

‘400 TL BAKIM DESTEĞİ VERECEĞİZ’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu konuya dair açıklamalarında ayrıca yeni istihdam teşviklerinin devreye gireceğini bildirdi. 

Kadınlara yönelik yapılacak istihdam teşviklerinin amacının kadınların üretimde daha çok yer almaları olduğunu ifade eden Bakan Sarıeroğlu iş başı kurslara katılan kadınlara 2-5 yaş arasındaki çocukları için 400 TL bakım desteği verileceğini ifade etti. 

”Dünyanın hiçbir ülkesinde uygulanmayan teşviklerimizi hayata geçirdik. Dün gece Meclisteydik, inşallah bugün tamamlanacak. Çok güçlü istihdam teşviklerimizin olduğu yeni bir paketimiz mecliste görüşülüyor. Burada da kadınlarla ilgili çok önemli düzenlemeler, yıllardır tartıştığımız kreş konusuyla ilgili, vergi katkıları işverenlerimize sağlayacak, İŞKUR olarak faaliyetlere kadınların daha fazla katılmalarını sağlayacak çocuk bakım destekleriyle alakalı olarak oluşturduğumuz çok güçlün bir istihdam paketimiz Mecliste. Biz kadınların üretimde daha çok yer almasını istiyoruz, yönetim kademelerinde, karar mekanizmalarında daha çok yer almalarını istiyoruz. İş başı eğitim kurslarına katılan kadınların 2-5 yaş arasındaki çocukları için 400 TL bakım desteği vereceğiz”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Bütün teşvikler sadece çalışan bayanlar için ev hanımları için teşvikiniz yok mu?lütfen bunu da düşünerek değerlendirin

  2. Devlet aklı nasıl birşey anlayamadım. Çalışana yardım çalışma yana hiç birşey
    Çok yanlış bir uygulama

  3. İskura gittim sordum böyle kurslar varmış açılacak mı diye yok öyle bir şey dedi halkegitim acarsa dedi

  4. Saçmalık ben 3 yıldır kızımı ewe kapatıp işe gidiyorum 5 yaşını doldurdu kimse kıpırdamadı ben hala çalışmak zorundayım kızım okula başlayacak endişeliyim kafaya göre iş başı eğitımialıp para kazanacaklar öncedende işkur eğitimlerinin parasını alıp çalışmayan bayanlar tanıyorum ben ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİNİ İSTİYORUM ÜÇ KURUŞLA MİLLETİ KANDIRIP DURMAYIN YETER ARTIK BU PARALARI GERÇEK HAKEDENLER ALMIYOR YETER ÇOCUK GÜVENLİĞİ İSTİYORUZ İYİ EĞİTİM ISTIYORUZ PARANOZ SİZİN OLSUN BEN SADSCE BİR İŞÇİYİM VE FAZLA PARANIZI İSTEMİYORUM

  5. Kadinlarin kocasi çalışıyor kendiside çalışıyor birde çocuk yardimi verin oh oh ne güzel evini gecindirmeye çalışan birsürü insan issiz dolaşsin is buluncada 1600 tle gecinmeye calissin siz kadinlari is hayatina tesvik etmeye devam edin cok iyi gidiyonuz maşAllah aman sasirmayin aynen bole devam edin ……

  6. Siz anca çalışana destek verin asgari ücretliye birşey vermeyin nasıl olsa onlar idare ederler. Ver mehteri