Ekonomi

Yeni Torba Yasaya Göre Yurt Dışı Çıkış Harcına Zam Yapılacak! 2019 Yurt Dışı Çıkış Harcı Ne Kadar?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Başkan vekili Mehmet Muş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan yeni torba yasa hakkında açıklamalarda bulundu.

Varlık barışı,yurt dışı çıkış harcı ve klonlanmış telefonlar hakkında açıklamalarda bulunan Muş’un açıklamalarından satır başları;

Varlık barışı süresini 6 ay daha uzatılmasını talep ettiklerini ifade eden Muş yaptığı açıklamasında;

“Varlık Barışı’nın süresi 6 ay daha uzatarak 31.12.2019 sonuna kadar uzatmayı teklif ediyoruz.

Yine aynı şekilde basit  şekilde vergilendirilen esnaflarımız var müracaat etmeleri halinde gider kısmına bakılmaksızın gelirin belirli oranda vergi vermesinin önünü açıyoruz.” dedi.

TCMB yedek akçesi hakkında detayları sıralayan Mehmet Muş açıklamasında;

“Merkez Bankası’nın kanununda değişikliğe gidiyoruz. Yedek akçe olarak ayrılan oranları Türk Ticaret Kanunu ile uyumlu hale getiriyoruz.

Yüzde 10 olarak yedek akçenin ayrılmasını teklif ediyoruz.” dedi.

Yurt dışı çıkış harcına zam yapılacağını açıklayan Mehmet Muş;

Yurt dışı çıkış harcına zam yapılarak 15 TL’den 50 TL’ye çıkarılacağını ifade ederek; Mali sistemde bulunan firmaların borçlarının yapılandırılması için düzenleme getiriyoruz.

İstanbul Yaklaşımı benzeri bir sistem. 2 yıllık sürede şirketler müracaat etmesi halinde belli başlı teşvikler olacak ve borçlar yapılandırılacaktır.” dedi.

Klonlanmış telefonların 4 ay içinde kapatılacağını duyuran Muş;

“Klonlanmış telefonların, 4 ay içerisinde kullanıma kapatılacak. Bunların sisteme dahil olabilmesi için, vatandaşlar 1 yıl içerisinde müracaat edip 250 lira yatırmaları halinde entegre edilecektir.” dedi.