Ekonomi

Yeni Yılda SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaşlarında Yaşanacak Zamma İlişkin İpuçları!

Milyonlarca, SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yılbaşından sonra maaşlarında yaşanacak artışı merakla beliyor. Ocak ayında yapılacak zam oranlarının belli olması için ise tek bir verinin açıklanması bekleniyor. 

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla, emekli maaşlarında gerçekleşecek artış miktarı belli olacak. Perki bu zamana kadar açıklanan veriler ışığında muhtemel emekli maaşları ne kadar olacak haberimizde değerlendiriyoruz.

OCAK AYINDA EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşlarını etkileyecek 6 aylık enflasyon oranlarında 5 aylık veriler belli oldu. Maaşlarda yaşanacak artışların belirlenmesi için açıklanması beklenen enflasyon rakamına göre, emekli maaşları netlik kazanacak. 
Uzmanlar konuya ilişkin açıklamalarında ise açıklanan 5 aylık verilerin son veriye dair ipuçları verdiğini aktarıyorlar. Uzmanların değerlendirmesine göre, Ocak zammına ilişkin 3 farklı durum mevcut. Öngörülen değerlendirmelerde, Aralık ayı enflasyonu için yüzde 0.4 düşüş, sabit kalma, yüzde 0.4 artış şeklinde olması bekleniyor. 

Peki bu durumlar gerçekleşirse maaşlar ne olacak?

Uzmanların enflasyon rakamlarına yönelik yüzde 0.4’lük değişim öngörüsü gerçekleşirse emekli maaşlarında oluşacak zam oranları şu şekilde oluşacak. Enflasyon oranında gerçekleşecek 0.4’lük düşüş için zam oranında yüzde 4.55 artış, sabit kalması halinde yüzde 4.97’lik artış veya 0.4’lük enflasyon artışı için yüzde 5.39  artış şeklinde. 

Bu durumun gerçekleşmesi halinde emeklilere en fazla yüzde 5.39 zam yapılması anlamına geliyor. Bu artış oranıyla, emekli maaşlarında yaşanacak en yüksek tutar artışı 228 lira olacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA