Ekonomi

Yeniden Yapılandırma İçin 3 Milyon 980 Bin Kişi Başvurdu

MALİYE BAKANI AĞBAL’DAN SON UYARILAR
Maliye Bakanı Naci Ağbal: “Vatandaşımız artık e-Devlet uygulamalarına alıştı. Yeniden yapılandırmada başvurular internet üzerinden yapılıyor. Bu hem vergi dairelerinde bir yoğunluk olmaması hem de vatandaşlarımızın bu imkanlardan faydalanmasını sağlıyor. Bu uygulamamız devam ediyor 31 Ekim 2016 ‘da bu yapılandırma için son tarih.  Ben geçen gün bir vergi dairesinde vatandaşlarla sohbet ettik. Büyük bir rağbet var. Büyük bir başvuru var.

ALACAK TUTARI HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

Her geçen gün alacak tutarı büyüyor. 19.10.2016 itibariyle 3 milyon 980 bin 450 adet başvuru var ve 32 Milyar 720 Milyon liralık bir alacağı yapılandırmışız. Bence bu rakam her geçen gün artacak. Bakanlık olarak bu çalışmayı yaparken, süresinde ödememiş vergi alacaklarını biliyoruz, ama bu alacakların kaynaklarına baktığımızda farklı farklı alacaklar var. Bazısı var ki vatandaş ortada yok, bazı alacakların alınma imkanı yok.

90 BİN LİRALIK BORÇ 35 BİN TL’YE DÜŞEBİLİYOR

Bazıları evet biz takip ediyoruz, mükelleften alabiliyoruz. Önceki yeniden yapılandırma kanunlarıyla karşılaştırdığımız zaman başvuru oranları yukarılarda gidiyor. Bu yasada yeni bir takım uygulamalar getirdik. Bunlardan en önemlisi peşin ödeme indirimiydi. Önceden böyle bir şey yoktu. Biz bu defa hesaplanmış yeni faizi ve anaparayı peşin öderseniz, faizi indireceğiz. 90 bin TL’lik alacak 3 yıl vadeli olduğunu düşünelim neredeyse 35 Bin TL ile vergi dairesinden çıkabiliyorsunuz.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA