Ekonomi

Yenilikçi İş Fikri Olan Girişimcilere 150 Bin TL Hibe Desteği Verilecek

TÜBİTAK tarafından Bireysel Genç Girişimci Programı başlatıldı. Programın amacı genlerin iş fikirlerinin iyi bir iş planına dönüştürülmesi olarak belirtildi. Söz konusu program kapsamında teknolojik ve yenilikçi iş fikri olan girişimciler 150 bin TL’ye kadar hibe alabilecekler. 

Milliyet Gazetesinin haberine göre, program iki aşamalı olacak. İş fikirleri internet sitesi üzerinden toplanarak ele sistemine tabi tutulacak. Adaylar tarafından internet sitesine aktarılan iş fikirleri teknolojik düzeyi ve yenilikçi yönü, iş fikrinin uygulanabilirliği, iş fikrinin taşıdığı ticari değer, iş fikrinin rekabetçi düzeyi, iş fikri ekibinin nitelikleri ve iş fikrine uygunluğu gibi yönler göz önünde bulundurarak değerlendirilecek.

Değerlendirme sonucunda hibe alma hakkına sahip olan iş fikirleri 2 aylık eğitim ve mentorluk programına alınacak. Eğitimi ve mentorluk programını bitirerek iş fikirlerini geliştiren girişimci adayları fikirlerini hazırlayıp ön onay aldıktan sonra iş planları ile TÜBİTAK’a başvuru yapacaklar ve 150 bin TL’ye kadar olan hibe desteğini alabilmek için yarışacaklar.

Söz konusu programa son başvuru 31 Ocak 2017 tarihi olarak belirtilmiştir. Programa başvuru yapmak isteyenler İstanbul Üniversitesi Teknokent internet sitesi üzerinden başvuru yapabileceklerdir.

Kamupersoneli.net