Ekonomi

Yıl Sonuna Kadar 50 Milyar TL Sosyal Yardım Sağlanacak

Sosyal yardım kartı verilen hane sayısı 4 milyona çıkacak ve 40 farklı sosyal yardım uygulanacak. Bunun yanı sıra 6.7 Milyonun 8 milyarlık sosyal güvenlik primini devlet karşılamaya devam edecek.

Hükümet seçimlerin ardından 2 milyon öğrenciye 12 milyar TL’lik kredi ve burs desteği sağlayacak. Ayrıca yaklaşık 1.2 milyon 65 yaş üstü yaşlı, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaş ve yakınlarına yıl sonuna kadar da destek sağlanacak. Bu destek toplam 6 milyar TL olacak. Engelli, yaşlı, çocuk, gazi, şehit aileleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine seçimlerin ardından hükümet tarafından destekler artacak. 

50 MİLYAR TL YARDIM

Hükümetin yardımlarının arasında işini kaybeden kadınlar da yer alıyor. Buna göre işini kaybeden kadınlara yaklaşık 1 milyar liralık nakdi yardım yapılacak. Hükümet 2018 yılının sonuna kadar yaklaşık olarak 50,8 milyar TL’lik destek sağlayacak.

EV KADINLARININ SİGORTALI OLMASI İÇİN TEŞVİK 

Konu ile ilgili olarak Takvim Gazetesinin aktardıklarına göre 2023’e kadar 100 bin sosyal konut yapılacak. Sağlıksız evlerde yaşayan yoksula barınma desteği verilecek. Bunun yanı sıra ev kadınlarının sigortalı olması için teşvik edilecek. Ayrıca emekli hizmetleri etkinleştirilerek, aylıklarında iyileşme sürecek. Bu kişilerin refahtan daha fazla pay almaları sağlanacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Balık vermeyiniz lütfen balık tutmayı öğretiniz. Şahsen o 50 milyar tl ile 50 tane fabrika kurulması daha mantikli