Ekonomi

YÖK VE İşkur'dan Gençlere Kodlama Kursu Projesi! Katılımcılara Sigorta ve Cep Harçlığı da Verilecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç yapmış olduğu açıklamalarında yeni bir istihdam projesinden bahsetti. 

Yekta Saraç konuşmasında Yükseköğretim Kurulu ile Türkiye İş Kurumu’nun ortak çalışması sonucu kodlama alanında yeni bir kurs projesine başlanacağını söyledi. YÖK Başkanı Saraç’ın projeye dair vermiş olduğu detayları sizlere aktarıyoruz. 

İŞKUR İLE YÖK ARASINDA KODLAMA KURSU PROJESİ

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç açıklamalarında projenin detaylarına ilişkin bilgiler verdi. Projenin YÖK ile İşkur’un ortak projesi olduğunu ifade eden Yekta Saraç üniversite öğrencisi ya da mezunlarına üniversite hocaları tarafından kodlama kursu verileceğini söyledi. 

Bu proje ile yakın gelecekte birçok sektörde ihtiyaç duyulacak olan kodlama alanında eğitimli personellerin yetiştirileceğini ifade eden YÖK Başkanı Saraç birçok gelişmiş ülkede yürütülen benzeri projelerin artık Türkiye’de de hayata geçirildiğini vurguladı. 

“Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, YÖK’ün koordinatörlüğünde ve İŞKUR’un desteğiyle üniversitelerimizin ilgili bölümlerindeki öğretim üyelerimiz tarafından üniversite öğrencisi ya da mezun olan gençlerimize farklı düzeylerde ücretsiz kodlama eğitimleri verilecek. Hedef kitlemiz, üniversitelerin matematik, mühendislik, iktisat, işletme, istatistik gibi algoritmik düşünce yeteneğinin kazandırıldığı ancak kodlamanın yeterince öğretilmediği programlarda okuyan ya da bu programlardan mezun olan gençlerimiz. Gençlerimize yeni bir yetenek ve istihdam alanı kazandırılacak.

Proje kapsamında, ilgili programlarda okuyan ya da bu programlardan mezun olanlar belirli düzeyde kodlama eğitimine alınacak. Eğitimleri üniversitelerdeki öğretim üyelerimiz verecek. Böylece gençlerimiz, kolay ve kısa sürede yeni bir beceri ve yetkinlik kazanarak farklı sektörlerde iş imkanına kavuşacak. Bu eğitimlerle, bu gençlerimize yeni bir yetenek kazandırmayı hem de yakın gelecekte ülkemizin bu alanlarda yaşayabileceği iş gücü açığını kapatmayı hedefliyoruz.”

KURSİYERLERE CEP HARÇLIĞI VERİLECEK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç söz konusu projeye dair açıklamalarında ayrıca kodlama kurslarına katılan öğrencilere cep harçlığı ve sigorta imkanlarının da sağlanacağını duyurdu. 

“Kodlama eğitimlerinin, işgücü projeksiyonu da dikkate alınarak Ankara, İstanbul, İzmir’in aralarında bulunduğu pilot illerde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Projeye kabul edilen kursiyerlerin tüm eğitim masrafları İŞKUR tarafından karşılanacak ve kursiyerlere cep harçlığı ve kurs süresi boyunca sigorta imkanı sağlanacak. Kursu başarı ile tamamlayanlara sertifika verilecek.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. sadece üni̇versi̇tede okuyan ve mezun olan ki̇şi̇lermi̇ bu kursa başvuracak?