Ekonomi

Yolunu Bulmuşlar ! 14 Bin TL Karşılığında Emekli Oluyorlar

 14 Bin TL Karşılığında Emekli Oluyorlar Dolandırıcıların yeni gözdesi haline gelen malulen emeklilik sistemi sömürülmeye devam ediyor.

Tıbbi destek alan dolandırıcıların , 14 bin TL karşılığında emekli olmak için kendilerine gelen vatandaşı 1 gün içerisinde şeker hastası olarak gösterip malulen emekli olmalarını sağlıyor.  Sabah gazetesinin haberine göre sağlık sorunları yaşayan vatandaşların son umudu olan ‘malulen emeklilik’ sistemi dolandırıcıların yeni hedefi durumunda.

Emekli olmak isteyen ve bunun çıkar yolunu arayan vatandaşları bulup onlara “sizi emekli edebiliriz” teklifinde bulunan dolandırıcılar 15 Bin TL karşılığında sapa sağlam insanlara şeker hastası raporu aldırıyor. Malulen Emeklilik Sistemi’ndeki Diyabet Dolandırıcılığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ihbarları sonucunda ortaya çıktı.

Emniyet güçlerine iletilen şikayetlerde, sağlık sorunu bulunbayan bir vatandaşın, doktor ve Sosyal güvenlik danışmanlığı yapan bazı firmalar tarafından kurulan bir dolandırıcılık şebekesi ile diyabet hastası gibi gösterilerek emekli edildiği bildirildi.


Şikayetlerin SGK’ya ulaşması sonucunda SGK bu tür usulsüzlüklerle rapor aldığından şüphelenilen vatandaşları inceleyecek ve gerekirse yeni rapor talep edicek. Kişinin sahte rapor aldığı tespit edilirse adli para cezası uygulanacak.


Kamupersoneli.net | Ankara