Ekonomi

Yörsan Gıda Konkordato Başvurusunda Bulundu!

Süt ve süt ürünleri sektörü içerisinde yarım asrı geride bırakan Yörsan Gıda’nın konkordato istediği ifade edildi.

Konkordato başvurusunun geçtiğimiz gün içerisinde Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesine yapıldığı açıklandı.

Ayrıca dava başvurusunda şirketin mali güçlük içerisinde olduğu kayıtlara geçti. Söz konusu dava dilekçesi kapsamında ekonomide yaşanan sıkıntıların şirketlerin mali yapısını etkilediği belirtildi.

Konuya yakın bir kaynağın zincir marketlerde satılan ürünlerin kar markajındaki düşüşün akaryakıt nedeni le ile artan lojistik giderleri ve kredi maliyetlerindeki yükselişin şirketin mali dengesini bozduğu duyuruldu.

Hürriyet’in haberine göre konkordato talebinde bulunan Yörsan Gıda’ya yönelik bazı alacaklıların ise icra takibine geçtikleri ifade edildi. Şirkete süt veren bir alacaklı 400 bin liralık alacağı nedeni ile Yörsan’a yönelik ihtiyacı haciz kararı aldığı açıklandı.

Konuyla alakalı olarak şirket tarafından hiçbir dönüşün yapılmadığı gelen bilgiler arasında.

YÖRSAN GIDA

İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine giren Yörsan’ın temeli 1964 yılında Yörükler Gıda Limited Şirketi olarak atıldı.

1984 yılında Türkiye’nin ilk beyaz peynir fabrikasını kuran Yörsan şirketinin 4 ay önce özel sermaye fonu Dubai merkezli Abraaj Group’a satıldığı belirtildi.

2018 yılının Ocak ayında ticaret sicil gazetesine göre Yörsan’ın yüzde 96 hissesi Abraaj Grubu’nun kontrolündeki Dairy Fresh Süt Ürünleri Ve Gıda Yatırımları San. Ve Tic. AŞ’ye, kalan hisse ise Yörsan’ın üç kurucu kurucusundan biri olan Şerafettin Yörük’e ait. Şerafettin Yörük ile Abraaj’ın davalık oldukları gündeme gelmişti.

Kamupersoneli.net I ANKARA