Ekonomi

Yüksek Faizli Konut Kredisi Çekenlere Yapılandırma Müjdesi

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan konut kredisi kullanmış kişilere yapılandırma müjdesi geldi.

YAPILANDIRMA MÜJDESİ

Konu ile ilgili olarak mevcut kredi bakiyesi 500.000 TL’nin altında olan müşterilere yeni bir imkan sağlandı.

Buna göre bu müşterilere talep etmeleri halinde kredilerini aylık %0,99 faiz oranıyla yenileme imkanı sağlanacaktır.

Konut kredisi faizini inderen bankalar ise şöyle:

AKBANK FAİZ İNDİRİMİ

Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz konu ile ilgili olarak açıklamalarında müşterilerin tüm finansal ihtiyaçlarını en iyi koşullarda karşılamayı temel ilke olarak benimsediklerini ifade ederek şöyle devam etti:

“Müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarını en iyi koşullarda sağlayabilmek için ekonominin değişen koşullarını yakından izliyor ve harekete geçiyoruz. Bu refleksimizle 5 ile 10 yıl vade aralığındaki konut kredisi faiz oranımızı yüzde 1,17’ye çekerek müşterilerimizin hayallerindeki eve kira öder gibi taksitlerle kavuşmalarının önünü açtık.”

Akbank’ın yanı sıra diğer bankalar tarafından da faiz indirimleri yapıldı. Bankaların faiz indirimlerinin detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

HALKBANK FAİZ İNDİRİMİ

16 Eylül’den itibaren kullandıracağı ticari kredilerin faiz oranlarını yıllık yüzde 13 – 15,5 aralığına indirdiğini açıklayan Halkbank, 60 aya kadar vade imkânı sunduğu ihtiyaç kredilerinde faiz oranını maaş müşterileri için aylık yüzde 1,25’e, maaş dışı müşterileri için ise aylık yüzde 1,35’e düşürdüğünü duyurdu. 500 bin TL ve üzerindeki konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 1,19’a indiren Halkbank, 500 bin TL’nin altındaki konut kredilerinde ise faiz oranını aylık yüzde 0,99 olarak uygulamaya devam edeceğini açıkladı.

TÜRK EXİMBANK FAİZ İNDİRİMİ

Türk Eximbank tarafından Ekonomi Değer Kredisi (EDK) kapsamında Kredi Garanti Fonu (KGF) garantisi ile ihracatçılara kullandırılan TL kredilerinde faiz indirimi yapıldı. Bu bağlamda faiz oranları 36 ay için TÜFE artı %2 ve 48 ay için TÜFE artı %2.50 seviyesine düşürüldü.

İŞ BANKASI FAİZ İNDİRİMİ

İş Bankası tarafından da bir karar alındı. İş Bankası konut kredisi faiz oranlarını 120 ay vadeye kadar yüzde 1,17’ye indirdiğini duyurdu.

ZİRAAT BANKASI FAİZ İNDİRİMİ

Ziraat Bankası kurumsal kredi faiz oranlarını aylık yüzde 13-yüzde 15.5 aralığına kadar indirdi ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarını da maaş müşterileri için aylık yüzde 1.25’e ve maaş dışı müşteriler için ise aylık yüzde 1.35’e düşürdü.