Ekonomi

Yüksek gelen elektrik faturalarına çözüm buldular! 50 Bin lira cepte kalacak!

Türkiye genelinde elektrik fiyatları son zamanlarda hiç olmadığı kadar zamlandı. Elektrik fiyatlarına gelen zamların ardından Sinop’un Saraydüzü ilçesine bağlı Uluköy’de, köyün su pompası için yüksek gelen faturadan kurtulmak isteyen köylüler, çözümü güneş enerjisinde buldu.

YÜKSEK GELEN ELEKTRİK FATURASINDAN KURTULACAKLAR!

Elektrik kullanarak kullandıkları su pompası için gereken enerjiyi köye kurulacak güneş panelleriyle karşılayacak olan köylüler böylelikle yüksek gelen elektrik faturalını ödemekten de kurtulmuş oldu.

Yüksek gelen elektrik faturasından kurtulmak ve kendi elektriğini üretmek için harekete geçen Saraydüzü Uluköy Muhtarı Cemil Başoğlu, su pompasına gereken elektrik enerjisini kurulacak olan güneş panelleri ile karşılayacaklarını açıkladı.

50 BİN LİRA CEPTE KALACAK!

Uluköy Muhtarı Başoğlu, “Elektriğe gelen zamlar bizi çok zor duruma soktu. Köyde sadece su pompası için 4 bin TL civarında fatura geliyor. Bu enerjiyi Allah’ın bize sunduğu güneşten de karşılayabiliriz. Çalışmalara başladık, güneş panellerimizi kuruyoruz. Bize yıllık 50 bin lira dolayında tasarruf oluşturacak. Biz de bu parayla daha farklı yatırımlar yapacağız” dedi.