Ekonomi

Yükseköğrenim Mezunu 65 Bin Kadın İş İmkanı Buldu

Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan işsizlik, son bir yılda 104 bin kişi azalarak 3 milyon 419 bine geriledi. Yükseköğrenim mezunu 65 bin kadın da son bir ay içerisinde yeni işe girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam çağrısı ile işsizliği azaltmak için işverene sunulan teşvikler ile Türkiye’de işsizlik son bir yılda 0,7 puan azaltırken, kadın istihdamında da artış gözlemlendi. 

Kadın İstihdam 80 Bin Kişi Arttı

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) yapmış olduğu belirlemelere göre, bu yıl Eylül ayında kadınlarda işsizlik yüzde 15’den yüzde 14,9’a gerilerken, erkeklerde ise 111 bin kişi azalmasına karşın, kadınlarda 80 bin kişi artış gösterdi.

65 Bin Kadın İşe Girdi

Karar Gazetesi’nin haberine göre, bu dönemde yüksek öğrenimli erkek çalışan sayısı 30 bin kişi azalırken, üniversite mezunu 65 bin kadın yeni işe girdi. Lise mezunu kadın istihdamı geçtiğimiz aylarda büyük yükseliş gösterirken, son dönemlerde gerileme yaşadı.

18 Bin Lise Mezunu Kadın İşsiz Kaldı

Verilere bakıldığında son bir ay içerisinde 18 bin lise mezunu kadın işsiz kaldı. TÜİK’in eylül ayı iş gücü istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, Eylülde geçen yılın aynı dönemine göre 104 bin kişi azalarak 3 milyon 419 bin kişiye düştü.

TÜİK tarafından belirlenen verilere göre, geçen yıl Eylül ayında yüze 11,3 olan işsizlik oranı bu sene eylül ayında yüzde 10’a geriledi. Açıklanan verilere bakıldığında da son bir ayda aynı seviyede kaldığı gözlemleniyor. 

Kamupersoneli.net – ANKARA