Ekonomi

Zorunlu Sağlık Primi Fiyatları Düşürülüyor

Genel Sağlık sigortası zorunlu sağlık primi fiyatlarının aylık ödemelerinde indirim yapıldı. 2.3 milyon kişiyi ilgilendiren Türkiye Büyük Millet Meclisi kararlarına göre aile içerisinde asgari ücretin üçte birinden az maaş alanların ise hükümet ödeyecek.

Alınan bu kararlar doğrultusunda yürülüğe giren düzenlemelerle beraber özellikle gençler daha çok faydalanabilecek. Okulunu tamamladıktan sonra hiçbir yerde iş bulamayan genç vatandaşlar zorunlu düzeyde GSS’li olarak biliniyor ve gelir testine sokulması isteniliyor. Ayrıca gençlerin dışında herhanigi bir kurumda veya özel işinde çalışmayanlarda bu kapsam içerisinde değerlendirilebiliyor ve gelir testine onlarda dahil edilebiliyor.  Gelir testleri sonuçlarına göre kişilerin gelirleri asgari ücretin üçte biri ile asgari ücretin (1404) arasında ise 71 Türk Lirası prim ödemesi gerekeceği ifade ediliyor.

KATMANLI PRİM SİSTEMİ DEVREDEN ÇIKACAK

Kişinin aylık geliri asgari ücretin ve asgari ücretin iki katının arası rakamlarında bulunuyor ise 213 Türk Lirası prim ödemesi gerekiyor. Ayrıca gelir asgari ücretin iki katından daha çok ise 427 Türk Lirası ödemesi gerekecek. Kişiler gelir testine girmediği halde en üst düzeyde prim ödeyecek. Türkiye Büyük Millet Meclisinine gönderilen bu teklifle beraber katmanlı prim sistemi komple devreden çıkmış oluyor. Gelirinin ise kişi başı asgari ücretin en az üçte biri olanların prim ödemeleri devlet tarafından ödenmiş olacak.

Kamupersoneli.net | ANKARA