Ekpss

2016/1 EKPSS Kapsamında Yerleştirilen Adaylara Duyuru !

2016/1 EKPSS-Kura sonuçları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı program ile, 24 Ağustos 2016’da açıklandı.Önce sınava giren adayların sonuçları açıklandı, sonrasında da kuraya katılan adayların sonuçları açıklandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında engelli memur statüsünde çalışmak isteyen engelli vatandaşların, bazıları sınava girdi bazıları da  kuraya dahil oldular. 

2016/1 EKPSS kura sonuçları ÖSYM üzerinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılarak öğrenildi.

26 Ağustos 2016’da da MEB, EKPSS kura sonuçlarıyla kadrolara yerleştirilen adaylara ilişkin duyuruda bulundu. İşte o duyuru:

“Engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreni Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleriyle  24/08/2016 tarihinde  Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir.
 
            Bakanlığımız taşra teşkilatı emrine 2016/1  EKPSS sonucuna göre ortaöğretim mezunlarından 1.950 adet; Kura sonucuna göre ilköğretim/ortaokul/ilkokul mezunlarından 1.200 adet olmak üzere toplam 3.150 adet  hizmetli unvanına ÖSYM tarafından  yerleştirme yapılmıştır.
 
24/08/2016 tarihiitibariyle yerleştirilen engelli (aday) personelin atamaları  yerleştirildikleri veya  göreve başlatılmadan tercihte bulundukları İl Millî Eğitim Müdürlükleri  tarafından gerçekleştirilecektir.
 
Konu hakkında gerekli bilgiler 81 İl Millî Eğitim Müdürlüğü atama biriminden alınabilecektir.
 
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.
 
 
                                                                                        İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

Kamupersoneli.net