Ekpss

2016/1 EKPSS/Kura Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Engelli vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilebilmelerine olanak sağlayan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Nisan ayında yapılmış ve adaylar önce sınav sonuçlarını daha sonra ise açılacak kadroları merakla beklemişlerdi. Açıklanan sonuçlar sonrasındaki kadrolar kimi adayları memnun ederken kimi eğitim düzeyindeki adayları ise pek tatmin etmedi. Zira gerek ön lisans gerek ise lisans kadrolarına ayrılan kadro sayıları engelli memur adaylarınca az bulunup, “engellilerin okunması istenmiyor” şeklinde de yorumlandı.

Bu tartışmalar devam ederken tercih kılavuzundaki kadrolara tercihlerini bulunan engelli memur adayları, uzatılan tercih verme süresinin bitimi ile şimdi akıllarında tek bir soru var. Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kamupersoneli.net olarak engelli memur adaylarımızca en sık sorulan bu sorunun cevabını, geçmiş yıllarda yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) ve Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) atamalarını ele alarak geniş bir araştırma yapmış ve tam olarak bilinememekle birlikte adaylarımızın az ya da çok bu konuda fikir sahibi olmalarını sağlamış bulunmaktayız.

Aşağıdaki tabloda geçmiş yıllarda yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) ve Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) ait atamalardaki tercih alınma tarihleri, yerleştirme sonuçları açıklanma tarihi ve aradaki süre analizi yapılmıştır.

 

Kamupersoneli.net değerlendirmesi: Gerek 2012 gerek ise 2014 yıllarında yapılan sınavlara ait atamaların değerlendirilmesinde tercih sonuçlarının açıklanma süresinin en az 1 gün en çok ise 26 gün içerisinde olduğu tespit edilmiştir. Tercih verme son tarihinin 29 Temmuz 2016 tarihi olarak bilinmesi ve geçmiş yıllardaki atamalara ait açıklanma sürelerine ait verilerin incelenmesi neticesinde, tercih sonuçlarının en geç 3 hafta içerisinde açıklanacağı düşüncesi ağırlık basan bir düşünce olarak görülmektedir.

Adaylarımızdan bu bekleme süreci içerisinde sabırlı olmalarını, atama süreci ve sonrasındaki soru ve sorularını her zaman olduğu gibi Kamupersoneli.net forumlarındaki uzman editörlerimize sorabileceklerinin hatırlatmasını yapıyoruz. 

 

Bir Yorum

  1. sabredelim elbet ama yetkililerde durumumuzu düşünsünler.zira özel sektörde iş bulmak ne kadar zor bir engelli için,ne şartlarda yaşam mücadelesi veriyoruz.

  2. Allahtan hayirlisi insAllah hak edenin hakki olmasi temennisiyle…Tabi en basta gercekten ihtiyacı olan kardeslerimin yerlesmesini diliyorum

  3. Allah buyuktur kim hakll klmhakslz Allah baslmlzda cumur nakanlmlzl başnakanlmlzl naşlmlzda ve milledime teşekur ediyom Allahaemanet olsunlar

  4. Allah (cc) bu Güzel Ülkeme ve Milletime bir daha böyle onursuzca yapılmaya çalışılan bir ihtilal daha yaşatmasın. Sonuçların erken veya geç açıklanması içinde bulunduğumuz durumu göz önünde tutar isek pek de önemli değil görüşündeyim. Yeter ki VATAN sağ olsun diğer işler bir şekilde yürür çünkü Devletde devamlılık esastır. Biz Engelliler olarak biraz daha sabırlı olmaya devam edelik Mevlam neyler ise Güzel Eyler İnşaAllah.

  5. açıklasınlar artık ya hastalığı bıraktım meraktan bayılıcam şimdi

  6. TC DEVLETİNE SADAKAT VE BUYUK BİR GAYRETLE HİZMETE VE GELECEGİN UFKUNA
    OMUZ OMUZA CİKTİMİZ BU YOLDA MEVLAM HEPİNİZİN YUZUNU GULDURSUN İNSALLAH
    BENDE..İLKKEZ KURRAYA KATİLDİM 1ADAY DAN..GERCEKTEN COKTA İHTİYACİM VAR .. LAKİN TAKTİR KİSMET ALLAHİN
    HAYİRLİ CUMALAR
    ANKARA

  7. hakkimizda hayirlisi ama sabretmek kolay degil hemde boyle issizligin arttigi bir ortamda

  8. Biz engelliyiz diye kimse hesaba mı almıyor bizi zaten özel sektör bize iş vermiyor 2. (İki)insan olarak görüyorlar bizi Allah böyle yaratmış. Düşene de siz vurmayın yaa!!

  9. Arkadaşlar açıklanacak sakin olalım lütfen
    Devlet bize Allah'ın izniyle imkan sağlar
    Allahım devlete zeval vermesin.

  10. Gereken belge ve sonuçları be şartla alınacaklarını hemen açıklamalarını bekliyoruz

  11. Şu gün açikliyicaz bile demiyorsunuz bu kadarmii zor herşey âciklandi bir engelli lerin sonuçlari açiklanmadi

  12. Zamanında açıklasalar olmaz mı. Ben üniv.sınavına da girdim. Hem çalışıp hem okumayı düşünüyorum. Ösym tercihten önce açıklasalar olmazmıydı. Ben şimdi mühendislik kazandım. Allah izin verirse ekpss de yerleşirsem birini tercih edeceğim. Diğerini o kadar emek verdiğim diğerini kaybedeceğim.

  13. Slm kura ile engelli memur alımı kuralarının biran önce çekilip biz engellilere sonuçlarının ulaştırılmasını rica ediyorum. Büyük bir heyecanla bekliyoruz. Sivil hayat bizi maddi ve manevi çok sarsıyor yetkililere rica ediyoruz.

  14. Allahım hakkımızda hayirlisini versin boyle bir is olanagi verdigi icin vesile olanlardan Allah razı olsun Selametle

  15. Allahım hakkımızda hayirlisini versin boyle bir is olanagi verdigi icin vesile olanlardan Allah razı olsun Selametle

  16. Allahım hakkımızda hayirlisini versin boyle bir is olanagi verdigi icin vesile olanlardan Allah razı olsun Selametle

  17. Allah bizi çok mağdur edermi az sabr arkadaşlar ülkenin bekası mevzu bahis…

  18. Artık sonuçlar açıklansada herkes rahatlasa zaten.engellilere düzgün bir istihdam veriliyor gibi bide beklemek çok yoruyor .

  19. su sinavi daha ne zaman açıklamayı düşdüşünüyorsunuz.Hic değilse belli bir tarih verin onu bile yapmıyorsunuz.ayip ya ayıp….!

  20. Sayin aile sosyal politika bakanı ilk önce sane.çok çok selem ederim ben englliyim olarak ekpss kura 4 yıldır katıl yorum 8 çocuk babasiyim 6 Öğrenci var 14 08 2016 Devletimiz güveniyorum 1 64 rapolum var

  21. Bnde bekliyorum Allahım hakkımızda hayırlısını versin inşAllah bi kadroya girerim

  22. 2. Atamalar biraz fazla olursa çok iyi olur bizlerde bir ekmek sahibi oluruz.

  23. kura sonuçları ne zaman açıklanacak yeter daha sabır nerye kadar açıklayını