Ekpss

2018 EKPSS Geç Başvuruları Sona Eriyor ! İşte Başvuru Ekranı

Bilindiği gibi Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuru kılavuzu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden 6 Şubat 2018 tarihinde yayımlanmıştı. Yayımlanan başvuru kılavuzu ile adaylar EKPSS için başvurularını yaptılar.

EKPSS SONUCUNUN GEÇERLİLİK SÜRESİ 4 YIL OLDU

Engelli memur adayları EKPSS’ye katılarak devlet memurluğu kadrolarına atanmak için çaba gösteriyor. Bilindiği gibi daha önce EKPSS ile alınan sınav sonucunun geçerliliği 2 yıldı. Ancak EKPSS yönetmeliğinde Bakanlar Kurulu kararı ile yapılan değişiklik ile sınav sonucunun geçerlilik süresi 4 yıla çıkarıldı.

SINAV 22 NİSAN’DA

EKPSS başvuru kılavuzu ÖSYM’nin resmi web adresi üzerinden yayımlanmıştı. Yayımlanan kılavuz bir duyuru ile kamuoyuna duyuruldu. Bu kapsamda ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruda Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Merkezimiz tarafından 22 Nisan 2018 tarihinde saat 10:15’de 81 il merkezinde uygulanacağı belirtildi.

BAŞVURULAR 6-21 ŞUBAT’TA YAPILDI

Tüm bunların yanı sıra EKPSS için başvuru yapan adaylar başvurularını 6 Şubat 2018 tarihi ile 21 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirdiler. Ayrıca sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adayların başvurularını 2-16 Mayıs 2018 tarihileri arasında yapacağı belirtildi.

GEÇ BAŞVURULARDA SON GÜN

Ayrıca söz konusu EKPSS başvuruları için geç başvuru şansı da verildi. EKPSS için geç başvurular 13 Mart 2018 tarihinde başladı ve 14 Mart 2018 saat 23.59’da sona erecektir. Başvuru yapmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA