Ekpss

2018 EKPSS Soruları Cevapları ve Yorumları (Kolay Mıydı, Zor Muydu?)

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sınav hakkında detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

ÖSYM EKPSS başvurularını adaylar 6 Şubat 2018 tarihinde yapmaya başladılar ve 21 Şubat 2018 tarihine kadar gerçekleştirdiler. Bunun yanı sıra kura için başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 2 Mayıs 2018 ile 16 Mayıs 2018 tarihinde yapacaklardır.

Adaylar EKPSS sınav ücreti olarak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından belirlenen bankalara 110 TL sınav ücreti yatırdılar. Kuraya katılacak olan adaylar ise 15 TL ücret yatıracaklardır. 

Tüm bunların yanı sıra 13 Mart 2018 ile 14 Mart 2018 tarihlerinde adaylar EKPSS için geç başvurularını gerçekleştirdiler. Kuraya için de adaylar geç başvurularını 29 Mayıs 2018 ile 30 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştireceklerdir. 

SINAV DETAYLARI

Gerçekleştirilen sınavda adayların öğrenim düzeyine ve engel grubuna uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerini içeren bir soru kitapçığı ve bir cevap kağıdı kullanıldı. Sınavdaki testler her öğrenim düzeyi ve engel grubu için ayrı soru kitapçığı olarak hazırlanmıştır. Her aday sadece bir soru kitapçığı kullandı ve soru kitapçıklarında yer alan sorular 5 cevap seçenekli oldu.

Söz konusu sınavda Türkçe testinde 15, Matematik testinde ise 15 soru yer aldı. Bunun yanı sıra Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersinde 10, Temel Yurttaşlık Bilgisi dersinde 6, Türk Kültür ve Medeniyetleri dersinde 3, Türkiye Coğrafyası dersinde 5, Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular dersinde 6 soru soruldu.

Genel engelli, görme engelli ve ilköğretime başlama yaşı sonrası işitme engelli olan adaylar için içeriği aynı bir soru kitapçığı olacak ancak engel gruplarına göre farklı sınav uygulamaları yapıldı. İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adaylar işitme engelliler için hazırlanan soru kitapçığı kullanılmıştır.

81 İL MERKEZİNDE YAPILDI, 60 DAKİKA SÜRE VERİLDİ

Söz konusu sınavda soruların yanıtlanması için adaylara 60 dakika süre tanındı. Ayrıca engel gruplarına göre farklı sınav uygulamaları yapılmıştır. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınav 81 il merkezinde saat 10.15’te başladı ve tek oturumda yapıldı. Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulandı ve testlerde toplam 60 soru bulunacak ve sınav süresi 60 dakika olmuştur. 

KOLAY MIYDI, ZOR MUYDU?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan EKPSS’de sorular kolay mıydı, zor muydu? Hatalı olduğunu düşündüğünüz soru var mıydı? Sınava ilişkin yorumlarınızı bizimle ve sınava giren diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Genel yetenek kolaydı genel kültürün ilk 15 sorusu zordu.

  2. Lisans düzeyinde Türkçe paragraf soruları ve matematik zordu

  3. Çalışana kolay çalışmayana yok yetiştiremedim yok çalışsam 100 alırdım… klasik yorumlar

  4. Türkçe baya zordu. Devletimiz resmen bize kazanmamizi istemiyor ülke ekonomik olarak bitmiş zaten o yüzden bizim yatirdigimiz paraları haram olsun.. ayıp be

  5. kolaydı.hem de baya.ama süre azdı.türkçe souları uzundu…

  6. kolaydı sondan başlayan için hatta kek gibiydi süre ne hikmetse çoğu kişiye yetmedi bende 42 ci soruda iken 5 dk kaldı uyarısıyla irkildim en kolaylar güme gitti.

  7. zaman problemi yaşadım.sallamak zorunda kaldım bir çoğunu 1 saat çok az paragrafları okuyum anlıyım diyene kadar yarım saat geçti :(

  8. Optik forumda önce genel yetenek, sonra genel kültür vardı demi

  9. Az bir çalışma sonrası çok rahat kazanılacak kadar basitti sorular.kolaydı bence

  10. Türkçe beyin yakan paragraf sorularından ibaretmiş bunu da anladık. 1 adet dilbilgisi mi olur Allah aşkına yaaa…2020 de sınava girecekler sadece bol kitap okusun Türkçe dilbilgisi çalışıp vakit kaybetmesin derim.

  11. tarih zordu mat seker gibiydi ya turkce paragraf celiskili hayirlisi hakimizda calismadn girdim bkalim nasil olcak

  12. Kardeşim engelli kalp ve zihinsel sınava girmişti zor dedi. Yani engellilere okadar zor sorular sorulmamalı. Diye düşünüyorum

  13. Arkadaslar meraba ekpss konu içerikleri hakkında bilgi verir misiniz 2018 soru içerikleri nasıldı