Ekpss

Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden EKPSS Tercih Tarihleri Hakkında Duyuru

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Amasya İl Müdürlüğünün resmi internet sitesinden EKPSS tercihleri hakkında bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuru ” 2016 EKPSS TERCİH TARİHLERİ ” başlığı ile paylaşıldı. 

Yayımlanan duyuruda 2016 EKPSS/KURA İle Engelli Memur Yerleştirme Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması hakkında çeşitli bilgi paylaşımı ve tercihlerin hangi tarihte yapılacağı belirtilmiştir. 

EKPSS tercihleri 13 Temmuz 2016 tarihi ile 22 Temmuz 2016 tarihi arasında Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinden yayımlanan kılavuzda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır. 

Yayımlanan duyuruya göre;

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılan 2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Bu amaçla hazırlanan 2016 EKPSS/KURA İle Engelli Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda, İlköğretim/ortaokul/ilkokul, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer almaktadır.

Tercih Kılavuzu, 13-22 Temmuz 2016 tarihleri arasında ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr) internet adresinden yayımlanacaktır.
 

Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için,24 Nisan 2016 tarihinde yapılmış olan 2016-EKPSS’ye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için EKPSSP1, ön lisans mezunları için EKPSSP2, lisans mezunları için EKPSSP3 puanının alınmış olması ve Kura Usulü Yapılacak Yerleştirmede tercih yapılabilmesi için 2-16 Mayıs 2016 tarihlerinde Merkezimize başvuru yapılmış olması gerekmektedir.
 

Adaylar tercihlerini, 13-22 Temmuz 2016 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece tercih süresi içinde (https://ais.osym.gov.tr) internet adresinden elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacaktır.
 

Adaylar, ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Adayların tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmaları için ekranda “2016-EKPSS/KURA Tercihleriniz başarı ile ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeleri gerekmektedir. Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde (https://ais.osym.gov.tr) İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamalıdır.