Ekpss

Başbakan Yıldırım Açıkladı: 2018'de 5 Bin Engelli Ataması Yapılacak, EKPSS Geçerlilik Süresi 4 Yıl Olacak

Başbakan Binali Yıldırım partisinin TBMM Grup Toplantısında konuşma yaptı ve önemli konularda değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Binali Yıldırım Grup Toplantısında yaptığı açıklamalarında 2018 yılında 5 bin engelli atamasının yapılacağını ve EKPSS geçerlilik süresinin 2 yıldan 4 yıla çıkacağını ifade etti. 

Açıklamalarında “Gelecek 10 yılda en büyük gücümüz yatırım, üretim ve ihracatta büyüme olacak. 2017 yılını ihracatta, istihdamda seferberlik yılı ilan etmiştik. Hedefi ihracatta 153 milyar koymuştuk. Şimdi yeni hedefimiz 156.5 milyar dolar.” ifadelerine yer veren Başbakan Binali Yıldırım konu ile ilgili olarak “Engelli vatandaşlarımızın hakkını teslim eden, öncelik sağlayan AK Parti’dir. Engelliler ile ilgili 15 yıl içinde kapsamlı yasayı da yine iktidarımız çıkardı.” dedi.

ENGELLİ ATAMASI VE EKPSS

Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım engelli ataması ve EKPSS hakkında yaptığı değerlendirmesinde “2018 de 5000 engelli kardeşimize iş vereceğiz. Ayrıca EKPSS geçerlilik süresi 2 yıl, hakları yanmasın diye 4 yıla çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.

“2023 hedeflerimize, Cumhuriyetimizin 100. yılına kararlı adımlarla yürüyoruz. İstiklal Harbimizi zafere taşıyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” diyen Başbakan Yıldırım açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı:

“SADECE 6 YIL KALDI”

“Cumhuriyetin 100. yılına sadece 6 yıl kaldı. Demokrasimize yönelik birçok saldırı ile karşı karşıya kaldık son yıllarda. Bütün bu mücadeleyi verirken istikametimizi asla kaybetmedik, hedeflerimizden hiç şaşmadık. Milletin desteğini alanların sırtı yere gelmez. Diz çöktürmeye çalıştılar çökmedik, dizginlemeye çalıştılar inadına şaha kalktık. Türkiye 15 Temmuz’a rağmen, terör ile yoğun mücadeleye rağmen bu senenin ilk yarısında yüzde 5’in üzerinde bir büyüme gerçekleştirildi. Dünyada bizden daha fazla büyüyen iki ülke var. Biri Çin, diğeri Hindistan. Üçüncü Türkiye.”

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. ekpss 4 yıla çıkarsa demekki normal kpss de tüm branşlarda geçerlilik süresi 2 veya 3 yıla çıkacak yani a kadro b kadrolar için de sınav geçerlilik süresi değişecek galiba, zaten b kadrolar için yapılan çift yıllardaki kpss iki yıl geçerli bunu tüm branşlar için yapsalar keşke bu haber onun habercisi gibi bakalım inşaAllah