Ekpss

EKPSS Kura Başvuruları Hangi Tarihler Arasında Yapılacak?

Engelli memur adayları için Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından EKPSS uygulanıyor. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı için başvurular ÖSYM tarafından 6 Şubat 2018 tarihinde alınmaya başlandı ve 21 Şubat 2018 tarihinde son başvurular yapıldı. Söz konusu başvuruların ardından adaylar kura başvurularının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladılar.

5 BİN ENGELLİ ATAMASI YAPILACAK

Bilindiği gibi Bakanlar Kurulu kararı ile Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı yönetmeliğinde bir değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliğe göre EKPSS sonuçlarının geçerlilik süresi 2 yıldan 4 yıla çıkarıldı. Bunun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu engelli memur atamaları hakkında bir açıklama yapmıştı ve yaptığı açıklamalarında 2 periyot halinde toplam 5 bin engelli memur alımının yapılacağını ifade etti.

EKPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanacak olan EKPSS 22 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir. Söz konusu sınav sonuçları ise ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi üzerinden 17 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacaktır.

KURA BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bunun ardından ise adaylar 14 Mart 2018 tarihinde saat 23.59’a kadar geç başvurularını yapabileceklerdir. Bunun yanı sıra adaylar EKPSS kura başvurularını 2 Mayıs 2018 ile 16 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapacaklardır. Adaylar kura için geç başvurularını 29 – 30 Mayıs 2018 tarihinde saat 23.59’a kadar yapabileceklerdir.

EKPSS kura başvuruları hakkında kılavuz yayımlandığında veya başvurular başladığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA