Ekpss

Engelli öğretmen adayları, kontenjan taleplerini twitter'dan duyurdular

 ÖNCE ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMALARI YAPILACAK

                Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile engelli atamaları ile ilgili görüştüğünü, engellilerin atamalarla ilgili merak ettiği konuları kendisi ile istişare ettiklerini dile getiren açıklamalarını kendi sosyal medya üzerinden duyurmuştu.

                Yapılan duyuruda dikkat çeken bir husus da engelli öğretmen atamalarının engelli memur atamalarından önce yapılacağına dair ifadelerdi. Açıklamalar arasında engelli öğretmen atamalarının hangi tarihte ve ne kadar kontenjan ile yapılacağına dair herhangi bir açıklama bulunmaz iken konunun detayını öğrenmek ve taleplerini iletmek isteyen engelli öğretmen adayları sosyal medya aracılığı ile bu soruları Karaburun’a ilettiler.

                Sosyal medya da organize olan engelli öğretmen adayları dün akşam saat 20:30 ile 23:30 arasında ‎EngelliOgretmenlere1500Kontenjan tagını kullanarak twitter’dan Karaburun’u etiketleyip talep ve isteklerini iletme başarısını göstermişlerdir.

                Adayların haklı talepleri sosyal medyayı takip eden tüm kişilerce takdirle karşılanmış olup, konunun Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Bennur Karaburun tarafından da duyulduğu ve konu hakkında girişimlerinin olarak bir açıklama yapılacağı inanılmaktadır.

                    Etkinliğin birkaç gün devam edileceği düşünüldüğünde engelli öğretmen adaylarının haklı talepleri ilgili kişi ve kurumlarca duyulacağı ve gereğinin yapılacağı düşünülmektedir.