Emeklilere 4 Bin 124 Lira Ek Gelir Talep Edildi
Söz konusu milyonlarca memur ve emeklinin meraklı bekleyişi devam ediyor.Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısının perşembe günü yapılacağı ifade edilirken bayram ikramiye bekleyen memur ve emekliler heyecanla toplantıdan çıkacak sonuca odaklanmı
Söz konusu milyonlarca memur ve emeklinin meraklı bekleyişi devam ediyor. Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısının perşembe günü yapılacağı ifade edilirken bayram ikramiye bekleyen memur ve emekliler heyecanla toplantıdan çıkacak sonuca odaklanmış durumda.
Geçilen Ağustos ayında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde ele alınan ancak herhangi bir karara bağlanmayan konuların yeniden KPDK toplantısında gündeme getirileceği ifade ediliyor. Perşembe günü toplanacak olan KPDK'da memurların yanı sıra emekli vatandaşlara bayram ikramiye taleplerinin artabileceği ifade ediliyor.
Memur- Sen toplu sözleşme masasında kamu görevlileri ile emeklilerine Ramazan ve Kurban bayramlarında ayram öncesinde ödenen son aylıklarla beraber olmak şartı ile en yüksek devlet memuru aylığının ek göstergeer dahil edilerek 2 katı tutarında dini bayram ikramiyesi ödenmesini talep etmişti.
Söz konusu bu rakam toplu sözleşme dönemi içerisinde bin 951 liraya denk geldiği biliniyordu. Şuan da ise 2 bin 62 TL'ye denk gelmekte.
Diğer yandan toplantıda anlaşma durumu olursa memur ve emeklilere 2 bayramda toplam 4 bin 124 lira ödeme yapılacak. Ancak anlaşma detaylarına göre ikramiye tutarı 2 bayram için toplam 2 bin 62 TL'de olabileceği belirtiliyor.
Kamupersoneli.net I ANKARA
Bakmadan Geçme





