Emeklilikte Yaşa Takılanlar Hükümetten Artık Müjde Bekliyor ! EYT Son Durum Nedir?
Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar durumlarını öğrenmek için araştırmalarına devam ediyorlar ve hükümetten taleplerini belirtiyorlar.Bilindiği gibi kabine değişikliği kapsamında Bakanlar Kurulunda değişiklikler yapıldı.
Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar durumlarını öğrenmek için araştırmalarına devam ediyorlar ve hükümetten taleplerini belirtiyorlar. Bilindiği gibi kabine değişikliği kapsamında Bakanlar Kurulunda değişiklikler yapıldı.
Kabine değişikliği kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Mehmet Müezzinoğlu'nun yerine Jülide Sarıeroğlu'nun gelmesi üzerine vatandaşlar yeni Bakan'dan isteklerini belirtmeye başladılar.
Emeklilikte yaşa takılanlar hakkında yeni Bakan Jülide Sareroğlu'nun herhangi bir çalışması bulunmuyor. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar hükümet tarafından müjdeli haberi bekliyorlar. Bundan önce eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu emeklilikte yaşa takılanlar hakkında bir açıklama yapmıştı. Bakan'ın açıklamasını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.
"MÜMKÜN DEĞİL"
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklamalarında ''Şu anda yaklaşık 12 milyon emeklimiz var. 2008 ve 2012'de yapılan düzenlemelerle emeklilikteki aktüeryal dengelerin sürdürülebilir olması ve genç yaştaki emekliliği yavaş yavaş sürdürülebilir noktaya çekmek gibi yol haritamız var. Yasal düzenlememizin arkasında duruyoruz. 2035'te kadınlarımızın emeklilik yaşı 58'e, erkeklerde 60'a çıkmış olacak. Türkiye'deki emeklilerin ortalama yaşı şu an 52. Bu sistemi sürdürebilmemiz mümkün değil.
Emeklilerimizin standardı yüksek hayat yaşayabilmeleri de bu koşullarda mümkün değil. Yeni düzenleme düşünmüyoruz. Önemli olan bunu sürdürmek. Şu anda "Yaşa takılıyorum" baskısı var. Bunu göğüsleyemezsek sürdürülebilirlik ortadan kalkar. Psikolojik, sosyal olarak emeklilik yaşında kademeli geçiş döneminin mağduriyetleri olduğu doğru, ama hiçbir mağduriyet olmadan sistemin realize olması da mümkün değil.'' ifadelerine yer verdi.
ANLIK OLARAK HABERDAR EDECEĞİZ
Emeklilikte yaşa takılanlar hakkında bir son dakika bilgisi geldiğinde veya yeni gelişmeler meydana geldiğinde ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.
KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA
Bakmadan Geçme