Emlak

Avukatlık / İcralık Olana Kredi / Kredi Kartı Verilir Mi?

İcralık Olana Kredi / Kredi Kartı Verilir Mi?

Kredi ve kredi kartı kullanan kişilerin borçlarını mutlaka son ödeme tarihleri içerisinde ödemeleri gerekmektedir. Kredi borcundan dolayı hapis ya da kredi kartı borcundan dolayı icra takipleri konusunda bankalara sınırlama getirilmesinin ardından bankalar Findeks kredi notu sistemini kurmuştur.

Bu sistemde kişinin bankalara olan borçlarını ödeme düzeni dikkate alınarak not ortalaması hesaplaması yapılmakta ve bu skora göre kredi başvurusu / kredi kartı başvurusu değerlendirmeye alınmaktadır. Kişinin hakkında borçlarından dolayı icra takibi başlatılması durumunda adı kara listeye alındığı ve kredi notu ortalaması sıfırlandığı için ne yazık ki bu kişilerin bankadan bir daha kredi onayı ya da kredi kartı almaları kesinlikel mümkün değildir. Ancak kişinin hakkındaki icra takibi başka bir borcu nedeni ile yapılıyorsa yani banka borcundan icralık olmadıysa bu durumda bankalarca kredi notu ortalaması yeterli görülürse kredi kullanması mümkün olacaktır. 

Avukatlık Olana Kredi / Kredi Kartı Verilir Mi?

Bankaya olan borçlar ödenmezse ilk olarak banka alacağın tahsili için kendisi uğraşır. Ancak 3 ay üst üste borcun son ödeme tarihi geçmesine rağmen borç ödenmezse bu durumda banka alacağın tahsili için tutarı bankanın avukatına devreder. Banka avukatı hakkınızda yasal işlemleri başlatmadan önce son kez sizi arar ve alacağın tahsili için yasal işlemler ve prosedürü başlatacağına dair son bir uyarıda bulunur. Banka borcundan avukatlık olan kişiler kara listeye girmek olarak bilinen durum ile karşı karşıya kalırlar ki bu durumda hiçbir bankadan (en kolay kredi veren bankalar da dahil olmak üzere) kredi onayı alınması, kredi kartı alınması gibi bir durum söz konusu olmaz. Kara listeye girdiğiniz anda bankalarla olan ilişkiniz askıya alınır. 

Kredi Borcu / Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bu gibi sorunlarla karşı karşıya kalmak istemeyen kişilerin bankalara olan borcumu ödeyemiyorum demeleri durumunda hemen bankaya borç yapılandırma başvurusunda bulunmaları önerilir. Bankalar kredi borcu yapılandırma ve kredi kartı borcu yapılandırma hizmetinde bulunmakta olup borçlarını yapılandıran kişiler daha düşük taksitlerle kolay ödeme imkanına kavuşur. 

Bir Yorum

  1. İcralık oldum kamuda çalışyorum kıredi kartı başvurur yapacagım