Emlak

Ev alım – satım ve kiralamada yeni dönem başlıyor! Artık yapılamayacak! En az 10 bin TL cezası olacak!

31 Ağustos 2020’ye yaklaşılmasıyla beraber, konut satışlarındaki düzenlemelerde netleşmeye başladı. Geçtiğimiz yıl uzun görüşmeler sonrasında konuyla ilgili yeni yönetmelik hazırlandı. 31 Ağustos’un yaklaşması sonrasında yeni düzenlemeler netleşmeye başladı. Detaylar haberimizde

ARTIK ZORUNLU

Gelecek olan düzenlemeyle birlikte ev satışı ya da kiralaması yapacak olan kişilerde yetki belgesi şartı aranacak. Şu ana kadar 3’te bir oranında başvuru yapıldı. Önümüzdeki günlerde belgeye yeterli başvurunun gelmesi bekleniyor.

10 BİN TL CEZA KESİLECEK

İnternet üzerinden yayımlanan sahte ev ilanları için internet sayfaları sorumlu olacak. Belgesiz bir şekilde satış yapanlara 10 bin TL ceza verilecek. Cezalar ise yeni ilanlar yayımlandıkça katlanarak artmaya devam edecek.

Ev alım - satım ve kiralamada yeni dönem başlıyor! Artık yapılamayacak! En az 10 bin TL cezası olacak!

KAYIT DIŞI YAPANLAR İLAN GİRİŞİ YAPAMAYACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan Nizamettin Aşa, yapmış olduğu açıklamasında, “İlk baskı tapu ve internet sitelerinden gelecek. Artık yetki belgesi olmadan internet sitelerine ilan girişi yapılamayacak. Eğer sahibinden ilan veriliyorsa o kişiden de vekalet veya tapu istenecek” ifadesini kullandı.

SON TARİH 31 AĞUSTOS

Emlak işletmelerinin en geç 31 Ağustos 2020 tarihine kadar yetki belgelerini alması gerekiyor. Belgesi olmayanlar emlakçılık yapamayacak.