Emlak

İstanbul'da Yatırımlık Arsa / Daire Arayanlar Bu Fırsatlar Kaçmaz!

Sürekli olarak gelişmeye devam eden ve büyük bir hızla yayılan şehir arsa yatırımı yapmak isteyen kişilere kısa dönüşte kazandıracak fırsatlar sunarken aynı zamanda çok sayıda yatırımlık konut projesi seçeneği de sunuluyor. Artan konut fiyatları ile İstanbul’da konut amortisman süreleri yükseliş gösterse de yine de şehrin sürekli yükselen yıldızı gelecek açısından yatırımcılara umut saçmaya devam ediyor. 

İstanbul’da Yatırımlık Konut Projeleri Hangileri?

Son açıklanan konut amortisman süreleri ile beraber 2+1 dairelerin amortisman sürelerinin daha kısa olduğu görülüyor. Bu nedenle İstanbul’da yatırımlık daire arayışında olan kişilere kesinlikle 2+1 konut projeleri arasından seçimde bulunmaları öneriliyor. Yine sadece yatırım için konut projesi arayan kişilerin mutlaka lansman fiyatları açısından ekonomik olan seçeneklere yönelmeleri öneriliyor. Yine bazı büyük konut markaları tarafından sunulan topraktan konut projeleri fiyat açısından çok daha uygun seçenekler sunulması ile önerilmektedir. Yatırım için konut projeleri arayan kişilerin lokasyon özelliklerini dikkate almaları, metro hattı ve ulaşım güzergahları üzerinde yer alan projelere yönelmeleri daha uygun olacaktır. 

İstanbul’da Yatırımlık Arsa Nereden Alınır 2017

İstanbul’un sürekli olarak gelişmesi, kentsel dönüşüm projeleri ve askeri alanların yerine artık şehir parkları yapılmaya başlanması, büyümenin hız kesmeden devam etmesi gibi faktörler İstanbul’da arsa yatırımı için sürekli olarak yeni fırsatlar doğmasına neden olmaktadır. Yatırımda dikkat edilmesi gereken husus arsa yatırımı yapılacak uygun yerler bulabilmek, arsa satın almak isteyen kişilerin mümkün olan en uygun fiyatlarla arsa almayı başarması ancak satın alınan bu arsanın kısa sürede yükseliş potansiyeline sahip olmasıdır. 5 yıl sonrasına yatırım yapmak isteyen kişilerin arsa yatırımı yapmaları önerilirken daha uzun süreli yatırımlarda arazi yatırımı yapılması daha uygun olacaktır. İstanbul Anadolu Yakası gelişme potansiyeli açısından sınırlarının sonuna yaklaşmış durumda. Bu nedenle yatırımlık arsa ve arazi almak isteyen kişilerin İstanbul Avrupa Yakası üzerinden tercihte bulunmaları öneriliyor. Avrupa yakasının gelişime açık olan bölgeleri kısa sürede kar getireceği için tercih edilmeli, şehrin gelişme potansiyeli yüksek olan bölgelerine yönelinmelidir. 

Düşen Fiyatlar Alım İçin Fırsata Çevrilmeli 

İstanbul’da bir süredir gerileme yaşayan konut fiyatları ve arsa fiyatları alım için iyi birer fırsat olarak öne çıkıyor. Özellikle de İstanbul Sultanahmet civarında yaşanan durgunluk fiyatları büyük oranda geri çekerken yaşanan bu durgunluğun aşılması ile beraber bölgedeki fiyatlar yeniden el yakmaya başlayacaktır.