Emlak

Kamu Müteahhitleri Tarafından Beklenen Fiyat Farkı ve Tasfiye Kararnamesi Ne Zaman Çıkacak?

Kamu müteahhitleri tarafından sıklıkla dile getirilen tasfiye kararnamesi ve fiyat farkı kararnamesi hakkında ilk açıklama hatırlanacağı üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından yapılmıştı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan “Tasfiye Kararnamesi ve Fiyat Farkı Kararnamesi Hazırlıyoruz”

Konu hakkında ilk açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından 26 Eylül 2018 tarihinde yapılmış ve Bakan Turhan kimseyi mağdur etmeyecekleri müjdesini vermişti. Ancak aradan geçen uzun zamana rağmen ne yazık ki Bakan Turhan’dan konu hakkında yeni açıklama yapılmadı. 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan “Tasfiye Kararnamesi ve Fiyat Farkı Kararnamesi Çok Yakında Çıkacak” 

Fiyat farkı kararnamesi ve tasfiye kararnamesi hakkında son resmi açıklama ise Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından 25 Ekim 2018 tarihinde yapılmıştı.

Bakan Pekcan “iş dünyasının uzun süredir beklediği 3 kararnemeyi hazırlıyoruz. Kısa sürede yayınlayacağız. Tasfiye kararnamesi ve fiyat farkı kararnamesi tamamlanmak üzere. Kısa çalışma süresi ödeneği için kararname de hazırlanıyor” açıklamasında bulunmuştu. 

Kamu Müteahhitleri “Batıyoruz, Biz Battıktan Sonra Bu Kararname Ne İşe Yarayacak?”

Beklenen kararnamenin bir türlü çıkarılmaması nedeni ile kamu müteahhitleri oldukça sıkıntılı günler yaşarken tüm müteahhitler bu iki kararnamenin bir an önce çıkarılmasını istiyor. 

Büyük bir olasılıkla kararname sadece 2018 yılını kapsayacak şekilde çıkarılacak. Ancak müteahhitler bu noktada en azından 2017 yılını da kapsamasını isterken aksi halde çıkarılacak olan kararnamenin yetersiz kalacağını belirtiyorlar. 

Bir Yorum

  1. Bekleyen çok insan var ancak inşAllah boşuna değildir.
    Teklifleri verirken bu gibi durumları gozonunu alınırsa daha iyi olur.

  2. İnşAllah biraz ellerini erken tutarsalar bari ayakta zorda kalanlar kurtarır bellide inşAllah amin çok insan Mutahit iflas etti yazık değilmi iş veren insanlara

  3. Bence yoneticiler isin ciddiyetinin farkinda degil bir an once cikmali batacagiz.

  4. yeni mezun inşaat mühendisi olarak yaklasık 4 aydır işsizim başvurdugum sirketlerden birisi bu yasayı bekliyor ona göre işçi alacak inşAllah en kısa zamanda cıkar

  5. Evet arkadaşlar kuş çıkacak civciv çıkacak artık ne çıkarsa çıksın 3 aydır perişan olduk günde 10 defa internete bakiyorum paramız yoksa tasfiye edelim bir örnek verecem
    arkadaşlar göz bebeği bir kururumuzda iş yapiyorum bir mart sözleşme yapmisim bir cihaz i örnek veriyorum 4650 € iken o günķü kur bügünkü kur 6200 € ve zararım 2 milyon size soruyorum ben batim var sayalim bu çalîşanlar ne olacak onuda geçtim bu esnaflara verdiğimiz çekler ne olacak onuda geç bu çekleri verdiğimîz esnafların çalışanları ne olacak….birisi çıkarsana paramız yok derse anlarız tasfiye yok derse anlarız niye bekliyoruz ona anlam veremedimmmm Allah yardım etsin hepimize

  6. Ne zaman çıkacak bıktık artık batıyoruz bağıra bağıra

  7. Çıktı Çıkacak derken iflas ettim.7.ay sonu itibarıyla çeklerim vuruldu. Bunların yasayı istediğiniz gibi çıkarma şansı yok. Cebinde parası olmayan bir Maliye ne dağıtacak. 15 milyon tutarında işim vardı şimdi icralarla savaşıyorum.