Emlak

Konut metrekare fiyatlarında rekor artış!

Ev almak isteyenler, konut metrekare fiyatlarını merak ediyor. Ağustos ayı itibariyle konut metrekare fiyatların son dönemlerin en yüksek seviyesine ulaştı. 17 aydır yükselişine devam eden fiyatlar son olarak 3 bin 530 TL seviyesine yükseldi.

İSTANBUL’DA BİN TL’Yİ GEÇTİ

Ağustos ayı itibariyle İstanbul’da metrekare fiyatı sadece bir yılda bin TL birden arttı. 2018 yılının Ekim ayında 5 bin 123 TL ile tarihi zirvesine ulaşan konut metrekare fiyatları Nisan 2019 tarihinde bir nebze de olsa gerilemişti. Ancak bu Ağustos ayıyla birlikte 5 bin 767 TL ile rekor seviyeye ulaştı.

Konut metrekare fiyatlarında rekor artış!

ANKARA’DA 2 BİN TL ÜZERİNDE

Başkent Ankara’da da durumlar çok farklı değil. Ankara’da konut metrekare fiyatları 2 yıldır 2 bin TL seviyesinin üzerinde. 15 aydır yükselişine devam eden fiyatlar Ağustos ayından itibaren 2 bin 641 TL seviyesine ulaştı.

Konut metrekare fiyatlarında rekor artış!

İZMİR’DE DE ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Ülkemizin en büyük illerinden biri olan İzmir’de de metrekare fiyatları yüzde 27,4 oranında arttı. Bu yılın 8. ayında ise yüzde 21,7 oranında yükselen fiyatlar rakam olarak dudak uçuklattı. 100 metrekarelik bir evin fiyatı son bir yıl içinde 88 bin 600 TL arttı. 8 ay içerisindeyse fiyatlar 73 bin 600 TL olarak artış gösterdi.