Emniyet Personeli

10 Bin 500 Bekçi Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? Detaylar Belli Oldu

Resmi Gazete’de İçişleri Bakanlığı’na 10 bin Bekçi kadrosunun ihdas edilmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu rakama 500 daha eklenerek 10 bin 500 bekçi alımı yapılacağını açıklamıştı. Bu açıklamalardan ve gelişmelerden sonra bekçi olmak isteyen adaylar süreci yakın takip etmeye başladı.

SÜREÇ ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 10 bin 500 bekçi alımı ile ilgili 2019 yılının Şubat ayının sonunda sürecin başlatılacağını duyurdu. Bekçi alımları 81 ilde yapılacak. Daha önceki bekçi alımında yaşanan ikametgah sorunu nedeniyle birçok kişi başvuru yapamamıştı.

BEKÇİ ALIMI SÜRECİ

Şubat ayı sonunda başlayacak olan bekçi alım süreci ilk etapta İllerdeki Emniyet Müdürlüklerinden bekçi ihtiyaçları toplanacak. Her ilin bekçi ihtiyaçları doğrultusunda elde edilen verilere göre alım yapılacak olan 10 bin 500 bekçinin illere göre dağılımı yapılacak.

İllerden gelen taleplere göre bu sürecin yaklaşık olarak 15 gün sürmesi bekleniyor.  Bu da Mart ayının ortasını bulacak. Toplanan talepler İçişleri Bakanlığı tarafından planlanması adına Devlet Personel Başkanlığı’na gönderilecek. Devlet Personel Başkanlığı’nın planlamasından sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan onay alınacak.

Daha sonra da ilana çıkılacak.

Bu işlemler sonrasında da 10 bin 500 bekçi alımı ile ilgili ilana çıkılması Mart ayının sonunu veya Nisan ayını bulması bekleniyor.

ASKERLİK ŞARTI KALDIRILSIN TALEBİ

Bekçi olmak isteyen birçok adayın ortak sorunlarının başında askerlik şartının olması yer alıyor. Adaylar bekçi alımlarında askerlik şartının kaldırılmasını istiyor. Gerekçe olarak da polis alımlarında aranmayan askerlik şartının bekçi alımlarında olmaması gerektiği gösteriliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından daha önce bekçi eğitimleri ile ilgili yapılan açıklamada neredeyse bekçilerin polislerle aynı eğitimi aldığını söylemişti. Bu da bekçi alımlarında askerlik şartının esnetilebileceğini gösteriyor. 

Çünkü polisler, silah eğitimi, nişancılık eğitimi, koşu eğitimi, parkur eğitimi, fiziki yeterlilik testi gibi birçok zorlu eğitimden geçiyor ve neredeyse bir askeri personel kadar eğitim alıyor. Bu durumda polis alımlarında aranmayan askerlik şartının bekçi alımlarında da aranmaması bekleniyor.

Bir Yorum

  1. Şu yaş şartını esnetin artık insanı verem etmeyin birsuru kişi mağdur insanlar yaşı esnetin diyor halkın isteğini yerine gelmiyor bakanlık ve başkanlık makamı söz konusu olunca hepimiz halkımızın hizmetkariyiz deyip ilgi toplamayı iyi biliyorsunuz gençlerin sesini duyun bi zahmett

  2. Bırakın özel sektörü kamuya bile 35 yaş üstü alamayız diyen siyasiler sözkonusu #EYT olunca genç yaşta emekli olunmaz diyo… Kendilerine gelince devletin tüm imkanları seferber millete gelince konulan şartın sınırı yok…