Emniyet Personeli

13 Bin Polis Alımında Boy- Kilo Hesabı Nasıl Olacak? (Adayların Talepleri Ne Yönde?)

21. Dönem POMEM 13 bin polis alımı başvuruları başladı. Kılavuzda yer alan şartları adaylarımızla paylaşıyoruz…

21. Dönem POMEM’e başvuru yapacak adalarda aranan bazı önemli şartları şöyle belirtiyoruz;

– Başvurucak adayların dikkat etmesi gereken en önemli konulardan birisi olarak Lisans veya Ön Lisans mezunu olmak ve KPSS sınavından belirtilen puanları almış olmak. KPSS Lisans mezunlarından istenilen puan en az 60 olarak, KPSS Önlisans mezunlarından ise en az 70 puan almaları isteniliyor. Adaylardan geçtimiz günlerde KPSS şartının esnetilmesi talep edilmişti.

KPSS şartının esnetilemesi için imza kampanyası başlatıldı. Detaylar için TIKLAYIN

Kılavuzda Yayımlanan Beden Kitle Endeksi İle Kilo Hesabı Nasıl Olacak?

Şimdi boy- kilo şartını ele alıyoruz. 13 bin polis alımına başvuru yapacak adayların boy- kilo şartları Polis Akamesi Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan kılavuzda belirtildi. Ancak boy- kilo şartı için adayların beklentileri ne yönde o konuda bir öneri oluşturulmasını adaylarımızdan bekliyoruz.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan kılavuzda erkek ve kadın adaylarımız için boy- kilo şartı şu şekilde belirtildi. Erkek adaylarımızda aranan boy sınırı 1,67 cm olarak belirlendi, kadın adaylarımızda ise 1,62 cm olarak belirlenmiştir.

Beden kitle indeksi ise şu şekilde yer verilmiş, Lisans ve Önlisans mezunu adayların beden kitle indeksi (18:00) ile (27:00) arasında olmaları gerekiryor. Adayların bu beden kitle indesinden kilolarını nasıl hesaplayacakları beden kitle endeksi ile kendi boylarının değerlendirmeleri ile olacaktır. Ortalama olarak bu indekse sahip ve boylarının da belirtilen şartlarla pek farkı olmayan adayların 55 ile 80 kilo arasında olmaları gerekmektedir. Ancak dediğimiz gibi bu değişiklik gösterebilir. Her aday bunu kendi boy ile orantılı olarak hesaplamak zorundadır.

Adayların Talepleri

Adaylar sitemize çeşitli geri bildirimler göndererek şartların esnetilmesini talep ettiler. Sizlerde genel şartlara ilişkin görüş ve taleplerinizi belirtmek isterseniz sayfanın alt kısmından yorum yapabilirsiniz. İlgilenen adaylara önemle duyurulur…

Bir Yorum

  1. türkiye i̇statistik kurumu (tüi̇k) verilerine göre, 2010 yılı itibariyle ülkede ortalama boy erkeklerde 172,6 santim, kadınlarda ise 161,4 santim.erkeklerde boy ortalamasının 6 cm altı alınırken bayanlarda boy ortalamsının üstünde bir alım oluyor. bu apaçık adaletsizlik.bayanlarda boy 1.60 cm olmalı!

  2. Bu şerefli mesleği sırf boy sınırının 1.62 olması yüzünden yapamamak çok üzücü. Lütfen boy sınırı daha aşağı çekilsin, bizlere de hak doğsun.. Bizler bu vatana bayrağa hizmet etmek için dünden hazırız.