Emniyet Personeli

19.Dönem POMEM Başvuruları Nereden Yapılacak? POMEM Mülakatta Neler Sorulur?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alınacak 19.dönem KPSS şartsız,en az lise mezunu 10 bin özel harekat için duyuru yayınlandı. 19.Dönem POMEM için askerlik şartı aranmayacak. 10 bin özel harekat alımına online başvurular 2 Kasım 2016’da başlayacak. POMEM başvuruları nereden yapılacak?

Online başvurular, 2 Kasım 2016’da Polis Akademisi internet sitesi üzerinden yapılacak. Başvuru yapacak adaylardan istenecek belgeler, başvuru tarihinden önce, Polis Akademisi web sayfası üzerinden duyurulacak.

POMEM’e Başvuracak Adaylarda Aranan Boy/Kilo Şartları Nelerdir?

POMEM’e başvuru için gereken boy şartı bayanlarda 1.62, erkeklerde ise 1.67’dir. Boy-kilo ortalamasının 17-18 aralığında olması gerekir. Kilonuz boyunuza orantılı mı ona bakılıyor. Kilonuzun boyunuza orantısını ise beden kitle indeksi ile ölçüyorlar. PMYO için beden kitle indeksinize bakılacak ve beden kitle indeksinizin 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olması istenecek.

POMEM’e Başvuru İçin Gereken Sağlık Şartları Nelerdir?
– Kamburluk olmayacak
– Konuşmada herhangi bir sorun olmayacak
– Her 2 göz ayrı ayrı 4 dereceyi geçmeyecek
– 5 metreden bakılınca farkedilmeyen izler sorun teşkil etmiyor
– Yaraların ve izlerin boyutu 5 cm’i geçmeyecek

POMEM Parkurunda Neler Var? 
-Sıçrama tahtası-Lastikler (6adet)-AğırlıkTaşıma-Toplara Değme-Düz Takla-Slalaom Koşu-Atlama ve Alt ust engelden geçme

POMEM Mülakatında Neler Sorulur?
Adaylardan eğitim daire başkanlığınca belirlenen konuların yazılı olduğu kartlardan birini rastgele seçmeleri ve çektikleri konu ile ilgili konuşma yapmaları istenir. Adaylara konu hakkında düşünmeleri için eşit süre verilir. Adayların konu ile ilgili kendilerini ifade etmeleri için verilen süre ise 3 dakikadır. Adayların konu ile ilgili görüşlerini aktarması sırasında:

* Konu hakında bilgi düzeyi
* Kendisinden istenileni kavrama
* Kendine güven duyma
* İfade etme yeteneği
* Beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 ayrı kritere göre değerlendirilir.

Kurul üyelerinden her biti bir kriteri değerlendirecektir.Her kurul üyesi değerlendirmeyi 12 tam puan üzerinden yapacaktır. Toplam puan 60‘tır.Toplam puanın %50’sini aşan (30 puanın üzerinde alan) adaylar başarılı sayılacaktır.

Daha Önceki Mülakatlarda Adaylara Sorulan Bazı Sorular Şöyle:
– İyi bir poliste olması gereken özellikler sizce nelerdir?
– “Otuz iki dişten çıkan otuz iki mahalleye yayılır” sözünü açıklayınız
– Hukukun üstünlüğü ilkesi ne demektir?
– Başarıyı nasıl tanımlarsınız?
– Demokratik bir toplumda polisin rolü nedir?Kamupersoneli.net|Ankara

Bir Yorum

  1. Boy 1.87 kilom 90 şuan gözümde herhangi bi sıkıntı Yok vücudumun hiç bir yerinde kesik falan Yok özel harekat polisliği için uygun mudur

  2. yaş sınırı sanki benim için kısıtlanmış gibi ya bu nedir.. kaç gündür pc başında başvuru ekranına girmeye çalıyorum bugün zor zekat açıldı ve yaş aralıgına uyumlu degilsiniz diyo dogum tarihim 06.05.1989 hep talihsizlik üzerimizde şu tarih olayını degişseniz ne olurrr ki