Emniyet Personeli

2016 İstihbarat Branş Seçme Yer ve Tarihleri Açıklandı

Polis Akademisi Başkanlığı, 25 Kasım 2016’da web sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda 2016 İstihbarat branş seçme tarihlerinin ve yerlerinin açıklandığını duyurdu. Adaylar, sınav giriş yerlerine T.C. kimlik numaraları, sicil ve doğrulama kodunu girerek ulaşabilecekler.

Polis Akademisi’nin ilgili duyurusu şöyle:

” 2016 İstihbarat Branş Seçme Sınav Yeri ve Tarihi Açıklanmıştır.”

Sınav Yerleri İçin Tıklayın.

Polis İstihbarat Personeli Nasıl Yetiştirilir?
” İstihbarat Dairesi Başkanlığı eğitim faaliyetleri İstihbarat Akademisi’nde (İSAK) yürütülmektedir.

Günümüzde, suç ve güvenlik ile ilgili konular, toplum hayatındaki yenilikler ve teknolojik gelişmeler çerçevesinde sürekli değişmektedir. Bu değişim içerisinde, Devlet güvenliği ve toplum huzurunun sağlanması gibi hayati konularda suçu önleme görevi üstlenen istihbarat personelinin eğitimi daima önemini korumuştur.

İstihbarat branşına geçmeye hak kazanan adaylara 8 hafta süreyle temel eğitim verilmektedir. Temel eğitim çerçevesinde adaylar, hukuki, mesleki ve operasyonel bilgiler ile donatılmaktadır. Eğitimler teorik ve pratik olarak planlanıp uygulanmaktadır.

Kurumsallığın temelini oluşturan bu eğitimle adaylar, istihbarat personeli olma niteliğini kazanmakta, görevinin içeriğine vakıf olmakta, terör ve organize suç örgütlerini her yönüyle tanımakta, örgütler ile mücadelede izleyeceği metod ve taktikleri kurumsal planda öğrenmekte, teknik ve bilişim teknolojisini istihbarat alanında kullanmakta, takip tarassut ve kişisel güvenliğini sağlama yönünde de beceriler kazanmaktadır.

İlerleyen süreçte ise, temel eğitim alan personele, çalıştığı alanlara yönelik uzmanlık eğitimleri verilmektedir.

Eğitimler öncelikle istihbaratın çeşitli birim ve kademelerinde görev yapmış, konusunda bilgi ve tecrübe sahibi, eğitimci formasyonu kazandırılmış uzman istihbarat personelince verilmektedir. Polis Akademisi ve diğer üniversitelerin akademik personellerinden de istifade edilmektedir.