Emniyet Personeli

21. Dönem POMEM 13 Bin Polis Alımı Başvuru Sonuçları Bekleniyor !

Bilindiği gibi Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu 21. dönem POMEM için 12 bin polis alımının yapılacağını ifade etmişti. 

“BÜTÜN GENÇLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM”

POMEM Müdürü Kütükoğlu açıklamalarında “Türkiye genelindeki POMEM’lere ilişkin planlama yapıldı. Bu çerçevede Yozgat POMEM’e 620 erkek 400 bayan olmak üzere toplam bin 20 öğrenci eğitime alındı. Önümüzdeki Çarşamba gününe kadar sürecek intibak eğitimleri başladı. Daha sonra eğitim öğretime başlayacağız. Burada gençlerimize, hukuk, insan hakları, atış gibi polislik mesleğini ilgilendiren bütün bilgi verilecek.

Buradaki arkadaşlarımız, ülkemizin çeşitli üniversitelerinden mezun olmuş, yarısına yakını askerliğini yapmış nitelikli gençlerdir. Bu gençlerimiz 9 ay sonunda A’dan Z’ye polislik mesleğini öğrenmiş olarak buradan ayrılacaklar. Bütün gençlerimize başarılar diliyorum.” ifadelerine yer vermişti.

Bunun ardından Resmi Gazete’nin 25 Ağustos 2017 tarihli sayısında 694 sayılı KHK yayımlandı. Yayımlanan KHK’da alım yapılacak sayının yüzde 20’sini geçmeyecek kaydıyla Ön Lisans polis alımının önü açılmış oldu.

ÖN LİSANS MEZUNLARINA DA HAK TANINDI

Bu gelişmelerin ardından Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2 bin Ön Lisans mezunu 11 bin Lisans mezunu olmak üzere kadın ve erkek 13 bin polis alımı yapılacağı ifade edildi. Söz konusu duyurunun ardından yine Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresinde polis alımına ilişkin genel şartlar başvuru tarihleri belirtildi. 

İLAN DPB’DE DE YAYIMLANDI

Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresinde ise söz konusu ilan yayımlandı. Yayımlanan ilana göre başvurular 25 Eylül 2017 tarihinde başladı ve adaylar 6 Ekim 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirdiler. Adaylar başvurularını Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirdiler. 

BAŞVURU SONUÇLARI BEKLENİYOR

Başvuruların tamamlanmasının üzerinden 5 gün geçmesine rağmen polis adayları sitemize geri bildirim göndererek başvuru sonuçlarının beklendiğini gündeme getirmemizi talep ettiler. Her zaman olduğu gibi yine kamupersoneli.net olarak adayların yanında oluyoruz ve başvuru sonuçlarının adaylar tarafından beklendiğini gündeme getiriyoruz. Adaylar başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını da araştırmaya başladırlar.

Kamupersoneli.net olarak yetkililerden sonuçların ne zaman açıklanacağına ilişkin bir açıklama yapılmasını talep ediyoruz. Söz konusu açıklama yapıldığında veya sonuçlar açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Konu ile ilgili olarak görüşlerinizi ve taleplerinizi belirtmek isterseniz sayfanın alt kısmından yorum yapabilirsiniz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Bi an önce açıklansın artık merakla bekliyoruz mülakat tarihlerini