Emniyet Personeli

21. Dönem POMEM 13 Bin Polis Alımı Mülakat Tarihleri Belli Oldu

Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 21. dönem POMEM 13 bin polis alımı mülakat sınavları hakkında çeşitli bilgiler paylaşıldı.

Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda 21. Dönem POMEM 13 bin polis alımı mülakatlarının hangi tarihlerde yapılacağı belirtildi. Polis Akademisi Başkanlığının yayımladığı duyurunun detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

MÜLAKAT TARİHLERİ

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda 21. Dönem POMEM Mülakat Sınavlarının 29 Ocak 2018 tarihinde başlayacağı ve 10 Şubat 2018 tarihinde sona ereceği ifade edildi. Söz konusu duyurunun devamında 26 Ocak 2018 tarihinde adayların mülakat sınav giriş belgelerinin Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanacağı ifade edildi.

YAYIMLANAN DUYURU

Polis Akademisinden yayımlanan duyuruda “21. Dönem POMEM Mülakat Sınavları 29 Ocak-10 Şubat 2018 Tarihleri arasında yapılacaktır. 26 Ocak 2018 Tarihinde Adayların Mülakat Sınav Giriş Belgeleri Başkanlığımız internet sitesinden (www.pa.edu.tr) yayınlanacaktır.” ifadeleri kullanıldı. 

Bilindiği gibi Polis Akademisi Başkanlığı 21. Dönem POMEM 13 bin polis alımı için başvurular 25 Eylül 2017 tarihinde alınmaya başlanmış ve başvurular 6 Ekim 2017 tarihine kadar devam etmişti. Adaylar başvurularını https://sinav.pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yaparak gerçekleştirmişlerdi. 

KADIN ERKEK KADRO SAYILARI

21. Dönem POMEM 13 bin polis alımında 11 bin lisans ve 2 bin ön lisans mezunu polis alımı yapılacağı ifade edildi. Söz konusu alıma ilişkin kadın erkek kadro sayıları “lisans mezunu (10.000) erkek, (1.000) kadın, önlisans mezunu (1.800) erkek, (200) kadın” şeklinde belirlendi.

Başvurular gerçekleştirildi ve sonuçlar açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar mülakat sınav giriş belgelerini mülakat tarihi için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanacak duyuruyu bekliyorlardı. Bugün ise beklenen duyuru yayımlandı ve mülakat tarihileri belirtildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Arkadaslar bu sonuç açıklaması yeni alım degil bizlerin girdiği spor mulakati sonuçlarına göre sözlü ye cagrilanlarin listesi yeni alım degil ve önlisans lisans alimi yapiliyor lise alimi yapılmıyor 1 2 ay sonra lise mezunlarinin da başvuru yapabileceği pöh alımı başlıycak büyük ihtimalle

  2. Kamu kurumlarında iş isterken önüme polis jandarma koymaları yapanda yaptıran da benden degil Allahtan bulacak.