Emniyet Personeli

21. Dönem POMEM Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Tüm Detaylar…

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, 2017 yılı itibariyle POMEM yada PMYO’larda eğitim görmek şartıyla 13 bin  polis alımı yapılacak.

Adaylar 21. Dönem 13 bin polis alımı başvurularını pa.edu.tr. adresinden gerçekleştirdiler. Başvurularını gerçekleşren adayların gözleri şimdi 21. Dönem başvuru sonuçlarına çevrildi. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başvuruları alınan 21. Dönem POMEM 13 bin polis memuru alımına ilişkin derlememizi siz ziyaretçilerimiz ile paylaşıyoruz…

POMEM 13 Bin Polis Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

12 Ekim Perşembe günü itibariyle sona eren 13 bin polis memur alımı başvuru sonuçlarına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Dolayısı ile mülakat tarihleri de şuan itibariyle resmiyet kazanmadı.

Ancak Emniyet Genel Müdürülüğü’nün, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıkladığı başvuru sonuçlarını incelediğimiz zaman 1 ay zaman zarfından önce açıklama yapmadığını görüyoruz. Geçmiş dönemler incelendiğinde başvuru sonuçları 1 ay ile 2 aylık bir süre zarfında açıklanıyor. Buna dayanarak da şöyle bir sonuç elde ediyoruz. Ekim ayında yapılan başvuru sonuçlarının Kasım ayında açıklanmasını temenni ediyoruz. Kasım ayı içerisinde açıklanmazsa eğer Aralık ayının ortalarını geçemeyeceğini tahmin ediyoruz.

Fiziki Yeterlilik ve Mülakat Sınavları Ne Zaman Olacak?

13 bin polis memuru alımına başvuru yapan adaylar, POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık kontrollerinden geçirilecektir. POMEM giriş sınavı fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı şeklinde yapılacaktır. Fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavının tarihi ve yeri ise başvuru sonuçlarının açıklanması ile birlikte ilan edilecektir. Az önceki derlememizi örnek alacak olursak, başvuru sonuçlarının en geç Aralık ayı ortalarında açıklanmasını bekliyoruz demiştik. Buna dayanarak en geç Aralık ayı ortasında EGM’nin bir duyuru ile açıklamasını temenni ettiğimiz başvuru sonuçları ile birlikte fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı tarihi de belli olacak.

Peki Değerlendirmeler Nasıl Olacak?

13 bin polis memuru alımına başvuru sonuçlarının açıklanması ile birlikte fiziki yeterlilik ve mülakata hak kazanan adaylardan bir takım kriteler daha bekleniyor. Adaylardan, kendisinden istinileni kavrama, özgüvenli olma, kendini ifade edebilme yeteneği, beden dilini kullanabilme becerisine sahip, konuya ilişkin bilgi düzeyi kriterlerinden her birinden 20 puan olmak üzere değerlendirmeye alınacaklar. Bu kriterleri incelenen adayların mülakat sınavından başarı elde edebilmesi için 100 puan üzerinden en az 70 puan alması gerekmektedir.

Puan Oranları Nasıl Belirlendi?

21. Dönem 13 bin polis memuru alımına başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından, fiziki yeterlilik puanı ile mülakat puanı gireceği sınavlar sonrasında belirlenmiş olacak. Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı;

Adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamı ile belirlenecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanacak olan başvuru sonuçları ve bahsi geçen diğer sınav sonuçları açıklandığında  siz ziyaretçilerimizi mobil uygulamamız ve sitemizden anlık olarak bilgilendireceğiz.