Emniyet Personeli

22. Dönem POMEM Eğitim Tarihi ve İstenen Belgeler!

22. Dönem POMEM sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre adaylardan talep edilen belgeler ve eğitim tarihleri açıklandı.

Peki eğitim sınavları ne zaman yapılacak? Adaylardan hangi belgeler talep ediliyor? İşte merak edilenler.

EĞİTİM TARİHLERİ

POMEM tarafından yayımlanan eğitim tarihlerine göre yayımlanan detaylar ise şu şekilde;

“Başarılı olan adayların intibak eğitimleri, 27 Ağustos 2018 tarihinde başlayacak ve adayların planlandıkları POMEM Müdürlüklerinde yapılacaktır.

POMEM Müdürlüklerine planlaması yapılan adayların 27 Ağustos 2018 günü      saat: 17.00’ye kadar planlandıkları POMEM Müdürlüklerinde geçici kayıtlarını yaptırmak üzere hazır bulunmaları gerekmektedir. Belirtilen tarihte kayıtlarını yaptırmayan adaylar haklarını kaybedecek ve yerlerine yedek aday planlaması yapılacaktır.

Adaylar intibak eğitimi süresince yatılı olarak POMEM Müdürlüklerinde kalacaklarından ihtiyaç duyacakları eşyaları yanlarında getirmeleri gerekmektedir. (Yeteri kadar kıyafet, kravat, kumaş pantolon, gömlek, eşofman takımı, spor ayakkabısı, tıraş malzemesi vb.)

Adaylara intibak eğitimi süresi içerisinde, yerleştirildiği Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünce okulun bulunduğu ilin Devlet Hastanesinden sağlık kurulu raporu aldırılacaktır. Sağlık kurulu raporu aldırma esnasında adaylardan ücret alınmayacaktır.”

Peki adaylardan hangi belgeler talep ediliyor?

Yayımlanan detaylarda ise adaylardan talep edilen belgeler ise;

Mezun oldukları üniversitelere ait olan diplomanın aslı (aslını kaybedenler için öğrenim durum belgesi)

Yüksek lisans eğitimlerine devam etmeleri sebebiyle diploması yanında olmayan adayların diplomalarının aslının yerine yüksek lisans yaptıkları üniversite tarafından onaylanmış olan diploma örnekleri ile beraber yüksek lisansa devam ettiklerini kanıtlayan öğrenci belgeleri.