Emniyet Personeli

22. Dönem POMEM Sözlü Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Hatırlanacağı üzere 10 bin polis alımı için ilana çıkılmış ve lisans ile önlisans mezunu on binlerce kişi söz konusu bu alımlar için başvuruda bulunmuştu. 

Başvuruları kabul edilen adaylar daha sonra adayların fiziksel yeterlilik sınavlarına girdikleri ve son olarak 30 Haziran tarihinde mülakat yani sözlü sınav aşaması gerçekleştirilen 22. Dönem POMEM alımları sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Peki 22. Dönem POMEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Kamupersoneli.net değerlendirmesi;

22. DÖNEM POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI

Polis Akademisi Başkanlığı’nca açıklanacak 22. Dönem POMEM mülakat sonuçları sonrasında, Lisans ve Önlisans mezunu 9.000 erkek, 1.000 kadın polis alımı için adaylar belirlenmiş olacak. Bu adayların Türkiye’nin farklı illerinde yer alan 20 Polis Meslek Eğitim Merkezlerine planlaması yapılacak ve eğitimlerine başlanacak. 4 ay sürece eğitim sonrası ise polis adayları mesleklerine başlayacaklar. 

Polis olma için mülakat sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylar, Polis Akademisi Başkanlığı ya da yetkililerden yapılacak açıklamaları uzun süredir merakla bekliyorlar. Öyle ki 10 bin polis alımı mülakatları 30 Haziran tarihinde sona ermişti. Bundan önceki polis alımlarında uygulanan mülakat sonuçlarının açıklanma sürelerinin 15 ile 20 gün arasında değişiyor olması da sonuçları bekleyen adayların iyice sabırsızlanmasına neden oluyor. 

Peki bu şartlar altında 22. Dönem 10 bin polis alımı mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Kamupersoneli.net olarak bu konuda ki değerlendirmelerimizde söz konusu mülakat sonuçlarının kısa bir süre içinde açıklanacağını ön görüyoruz. Konuya dair Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanacak her duyuru ve 22. Dönem POMEM mülakat sonuçlarına ilişkin yapılacak açıklamaları siz okuyucularımıza anlık olarak duyuracağız. 

Kamupersoneli.net – Özel Haber

Bir Yorum