Emniyet Personeli

23. Dönem POMEM 10 Bin Polis Alım İlanı Yayımlandı!

Kamupersoneli.net olarak uzun bir süredir haberini yaptığımız “23. dönem pomem 10 bin polis alımı” için ilan yayımlandı.

Bu kapsamda kamupersoneli.net olarak yaptığımız haberler ses getirdi ve merakla beklenen ilan nihayet yayımlandı.

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından lisans mezunu adayları için gerçekleştirilen 2017 veya 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarından birinden P3 puan türünden en az (60,00) puan almak şartı aranıyor.

Ayrıca önlisans mezunları için yapılan 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden ise en az (70,00) ve üzeri puan alanlar arasından polis alımı yapılacağı ifade edildi.

Diğer yandan alımlar ise; lisans mezunu (7.200) erkek, (800) kadın, önlisans mezunu (1.800) erkek, (200) kadın olmak üzere toplam (10.000) olarak gerçekleştirilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

POMEM tarafından yayımlanan duyuru kapsamında adaylar başvurularını 1 Ekim 2018 tarihinde yapmaya başlayacaklar ve başvurular 14 Ekim 2018 tarihinde sona erecek.

Başvurular POMEM resmi web adresi “http://www.pa.edu.tr” internet sitesi üzerinden adayların kendilerine ait e-devlet şifresi yapılabilecek.

ARANAN ŞARTLAR NELER?

Yayımlanan duyuru kapsamında alım yapılacak olan ilana adayların başvurularında talep edilen genel şartlar şöyle;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şartı aranırken adayların önlisans ve lisans mezunu olması talep edilirken veya bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışında yer alan YÖK kurumlarından mezun olmak isteniyor.

Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olarak ise;

2017 veya 2018 yılları içerisinde KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2016 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (70,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak şartı talep ediliyor.

Ayrıca Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için ise aranan KPSS şartı şöyle;

2017 veya 2018 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az  (48,00), 2016 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (56,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)

Yaş şartı ise 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olarak ifade edildi. (31 Aralık 1989 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)

Boy şartı ise kadınlar için 162 cm, erkek adaylar için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksinin 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olması şart.

Adayların silah taşımaya veya silahlı görevde bulunmalarına engel şartları bulunmaması gerekirken sağlık durumu yönünden Sağlık şartları yönetmeliğinde yer alan şartlara haiz olunması gerektiği belirtildi.

Adayların kendisi, evli ise eşinin kasten işlenmiş herhangi bir suçtan dolayı hapis cezasına mahkum olmaması gerekiyor.

Affa uğrayan veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olan suçlar ile, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olunması gerekiyor.

Başvuru yapacak adayların kendisinin evli işe eşinin genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmaması talep ediliyor.

Başvuru tarihinden herhangi bir siyasi partiye üye olunmaması talep edilirken üye olmadığına dair yazılı beyan sunulması şart olarak açıklandı.

Diğer ynadna alkol ile uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan adayların tedavi görmüş veya görüyor olmamaları talep ediliyor.

Kamu haklarından mahrum olmayan adayların başvuru yapması isteniyor.

Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmayan adaylar talep edilirken, güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmalarında olumlu olunması gerekiyor.

Son şart ise; erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmaması olarak ifade edildi.

UYARI: EMNİYET TEŞKİLATI PERSONELİNDEN ŞEHİT VEYA VAZİFE MALULÜ OLANLARIN, EŞ VEYA ÇOCUKLARI SINAV ÜCRETİ YATIRMAYACAKTIR.

BAŞVURU ÜCRETLERİ

İnternet üzerinden gerçekleştirilecek ön başvurular adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 100.00 TL (Yüz) 01 Ekim 2018 saat 09:00’dan 14 Ekim 2018 saat 17:00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “23. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırılması gerekiyor.

Bir Yorum

  1. Yaşla ilgili bir sorun var 31 aralık 1989 tarihliler 30 yaşından gün almıyorlar 31 aralık 1988 doğumlular 30 yaşından gün almış oluyorlar

  2. Önlisans puanım 69.53 yarım puanla girememek nedir ya 60 yapsanız ölürmüsünüz

  3. Ön lisans KPSS puanı düşürülsün zaten az kişi alım yapılacak puanı düşük olanlarda yararlansin.

  4. Pöh ve komiser yardımcılığı için 1 Ocak düzenlemesi geldi. Aylardır bekliyordum. Sağolsunlar son umudumu da kırdılar.

  5. Allah için bu 2016 yı kaldırın nedir insanların hayaliyle oynuyorsunuz

  6. Her şeyde 1 ocak baz alındı da Pomemde niye 31 aralık hâlâ geçerli pes gerçekten pes artık yaaa tüm hayallerimizi yine yerle bir ettiler!!

  7. Kardeşim önlisans neden 60 olmuyor valla çok zoruma gitti 68.5 puan var

  8. 2018 kpss ön lisans beklenmeli o kadar insanın hayali ile oynamak günah değil mi binlerce insan bunu bekliyor 2016 kpss giremeyen arkadaşlar napıcak 1 ay daha bekleseler ne kaybedicekler lütfen ön lisans kpss sonuçlarından sonra alınsın herkese eşit davranılsın 2 yıllık ön lisans mezunlarına ayrım yapılmasın!!

  9. beden kitle endeksi 18 27 arası (27 dahil )diyor 27 küsür bu şartı taşır mı?

  10. Lan daha 29 bitmedi 29.11.1989 dogumluyum bu ne sacma sey 30 undan gun almamam nedir sunu duzeltin sacma sapan seyler yapmayin

  11. secimden once bakan bey 1 ocak yapacagiz söz veriyorum burdan genclerimize demisti soz vermisti. nerde 1 ocak ben goremiyorum. hic yakistiramadim suleyman soylu beye. hayallerim yok oldu. 1 aydir spor yapiyordum. 89 dogumluyum. helal olsun bise demiyorum.

  12. 1989 doğumlular 2 yildan beri̇ sinava alinmiyor haksizlik düzelti̇lmeli̇

  13. HENÜZ 29 YAŞIMDAYIM AMA 1989 DOĞUMLULAR SAÇMA SAPAN 30 YAŞINDAN GÜN ALMA BAHANESİYLE SINAVA ALINMIYOR LÜTFEN BU HAKSIZLIĞA BİR DUR DİYEN ÇIKSIN

  14. Önlisans için 2016 kpss puanı ne alaka.resmen saçmalık başka hiç bsi değil.

  15. Çoğu arkadaş 2016 önlisans kpss'ye takılmış. Önlisans kpss iki yılda bir yapılır. Lisans KPSS son iki yıl sınavından istediğinizi kullanırsınız. Önlisans kontenjanı zaten az. Ayrıca 2018 önlisans kpss 1 ocakta açıklanacak. 2018 önlisans kpss sonucu ile nereye başvuru yapmayı düşünüyorsunuz? Bir sonraki dönemi bekleyin. Bu alımda gerçekten dertli olması gerekenler 1 OCAK mağdurları. Az birbirinize saygılı olun lütfen.

  16. Bu önlisans barajı çok yüksek 70 ne abi ya en azından 60 olsun taban puan ki herkes başvurabilsin

  17. Lutfen yetkililere sesleniyorum yaş konusu esnetilsin bir cok insanin hayati degişecek bizde bu ulkenin vatandasiyiz bi iki yaş

  18. Yazlık kıyafet girdiğinde görünüyorsa engel olur. Bazı komiserler takıyor yalnız haberin olsun. Görünse de görünmese de sorun yaratıyor. Ama yönetmelikte öle

  19. Yaşım 24 lisans mezunuyum ama kpss den bi türlü giremiyorum böyle haksızlık olmaz 59 ile başvuramıyorum bu kpss puanını düzeltin yetkililer.

  20. Yaşım 24 lisans mezunuyum ama kpss den bi türlü giremiyorum böyle haksızlık olmaz 59 ile başvuramıyorum bu kpss puanını düzeltin yetkililer.

  21. 31 aralık ne la. hani 1 ocak olmustu. boşa heyecan yapmısım polis olamıyorum işssizliğe devam :)

  22. Lisanstan mezun olan zaten kaç senesi okulla geçiyo devlet büyüklerimiz yaşi secerken bunlara da dikkat etse keşke 1 yaşla kaderimiz çiziliyo malesef…

  23. Hahsizliktan bahsediyorsunuz ne haksizligi milli sporcu oglum millilik atamasi olmadi beden egitimi ogretmenlik mezunu yillarini boksa verdi bir dunya madalyasi var kpss 58 buna nedemeli polislik icin bicilmis kaftan biz bu sesimizi haktan adalatten bahsedenlere sesleniyorum lise mezunlarini kpssiz alin poh e ondan somra adalet yetkililer neler kaybedeceksiniz bunu secimlerde goreceksiniz derdimizi dinlemeye tenezzul etmeyen yetkililer

  24. Arkadailar 2018 kpss sonrası baraj puanşarı geçenler için alım olmayacakmı resmi sitede sınavlar adı altında (mülakat) başvuru tarihleri şu şekilde (12 mart 23 mart) diyor . Anlamadığım 2018 kpss de barajı geçen girebiliyor mu giremiyormu burdada ekim yazıyor

  25. Ön lisans 70 puan nedir ya Allah tan korkun nerde eşitlik adalet hepsini 60 yap bari düzeltilmesini İSTİYORUZ

  26. Ön Başvuru ücreti 100 tl çok değil mi? İşsisiz biz ailemden para isterken utanıyorum.. Bari makul bir fiyat olsaymışş

  27. Önlisans İçin 2016 mı? Ben sırf alım olacak diye 2018 Kasım 4’te olacak olan Önlisans KPSS için başvurdum. Şimdi bu sınavdan alacağım puan geçerli değil mi?

  28. Şuan yedek subay olarak çalışanlar pomem e girebiliyor mu acaba

  29. Maalesef kardeşim. Yaş düzenlemesi yapılacak 1 Ocak olacak dediler ama sözlerinde durmadıkları için bu yüzden insanlar mağdur. Kpss konusunda da öyle birazcık esnetilsin talebi var bu da duyulmuyor

  30. AYNEN ÖYLE ARTIK SEÇİMDE GÖRÜŞECEĞİZ BUNLARLA ÇÜNKÜ LİSANS MEZUNALRI 57,58,59 İLE KPSS ENGELİNE TAKILDILAR VE AYLARCA İNSANLAR ÇALIŞMA YAPTILAR AMA YETKİLİLER BUNU DA DUYMADI! SEN PÖH İÇİN BÜTÜN ŞARTLARI ESNET LİSE MEZUNU AL AMA LİSANS MEZUNU ADAM 1-2-3 PUAN ESNETİLSİN RİCASINDA BULUNSUNLAR AMA BUNLARI DUYMA! SEÇİM ZAMANI MAĞDURLAR ELBET "ARTIK" HESAB SORACAK!!!

  31. Pomem veya poh alimi olcak mi başvuru yapcagimiz bi yer var mı Yaş 18