Emniyet Personeli

24. Dönem POMEM Polis Alımı Hakkında Tüm Detaylar ! İşte Genel Şartlar

24. Dönem POMEM polis alımlarının ne zaman yapılacağı konusunda araştırmalar sürmeye devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyacı olan erkek, kadın polis memuru adayı öğrenci alımı tarihler sorgulanan konular arasında yer alıyor. Peki, 2019 polis alımı başvuruları ne zaman yapılacak?

TARİH BELLİ OLDU MU?

Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyacı olan erkek, kadın polis memuru adayı öğrenci alımı için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan polis alımları hakkındaki araştırmalar devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde görev almak isteyen gençler merakla ’24. Dönem POMEM sınavı ne zaman?’ sorusuna yanıt arıyor.

Hayallerindeki mesleği icra edebilmek adına polislik başvurusu yapmak isteyen bireylerin merakla beklediği süreç hakkında henüz bir açıklama yok ancak, 24. Dönem POMEM başvurularının 23. Döneme dair sürecin bitmesinin ardından başlayacağı tahmin ediliyor. 24. Dönem POMEM polis alımları hakkında resmi bir açıklama yapıldığı takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

POMEM NEDİR?

POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi), Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere meslek eğitimi veren eğitim öğretim kurumlarıdır. 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olanlara yapılan sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere eğitim verilir.

35 BİN POLİS ALINACAK

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında 2018 yılı içinda 10 bin polis alımının daha yapılacağını ifade etti. Bunun yanı sıra Bakan Soylu açıklamalarında 2019 yılında da toplam 35 bin polis alımı yapılacğaını ifade etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamalarında da PÖH alımları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu açıklamalarında yeni alımlarda kadın PÖH alımı yapılacağını da ifade etmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına göre 2019 yılında toplam 35 bin polis alımı yapılacak. Alımların 2019 yılı için farklı farklı ilanlar şeklinde gerçekleştirilmesi beklenmektedir. 

Polis alımları hakkında bir gelişme meydana geldiğinde adaylarımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Bunun yanı sıra yayımlanacak olan polis alım ilanlarında genel şartların nasıl olacağı adaylar tarafından araştırılıyor. Bundan dolayı bir önceki polis alımındaki genel şaratları okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

MUHTEMEL GENEL ŞARTLAR

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak”

32 YAŞ ŞARTI TALEP EDİLİYOR

EGM, polis alımlarında adaylar taleplerini paylaşarak Twitter gündemine oturdular.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaparak yaş şartında düzenlemelerin yapıldığını ifade etmişti. ve 1 Ocak’ı esas alacaklarını sözlerine eklemişti.

Ayrıca Bakan Soylu 10 bin polis alımı için 280 bin kişinin başvuru yaptığını söylemiş sözlerini ise; “Yaş 28 idi. Biz 30 yaptık. Yaş olarak 1 Ocak’ı esas alacağız” diyerek tamamlamıştı.

ARZU ERDEM AÇIKLAMA YAPTI

Milliyetçi Hareket Partisi’nin İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ise POMEM ve PÖH alımlarında yaş şartının 32 olması için çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi.

24. Dönem POMEM Polis Alımı Hakkında Tüm Detaylar ! İşte Genel Şartlar

TWİTTER GÜNDEMİ PÖH VE POMEM

Bakan Soylu’dan açıklama bekleyen adaylar polis alımlarında yaş şartının 32 olması için “#BakanSoyludan32Yaş” hastag’ini paylaşarak taleplerini yenilendiler.

ADAYLARIN TALEPLERİ

– Sayın bakanım  mağdur gençlere çare bulun yaş şartını esnetin 23 dönem pomem alımlarına bizleride katın yoksa bu mağduriyetler yıllar geçtikçe artacak  #BakanSoyludan32Yaş

– Sayın Bakanım @suleymansoylu Pomemde yaş şartının 1 ocak itibariyle 32 yaşı doldurmamış olarak yani 01/ 01/1986 ve sonrası olarak düzenlenmesini talep ediyoruz. Bu konuda bizlerin yanında olup destek vericeğinizden eminiz   #BakanSoyludan32Yaş

– Vatan sevdalısı binlerce genç Twitter üzerinden yetkililere sesini duyurmaya çalışıyor desteklerinizi bekliyoruz.

– Pomem ve Pöh Alımları 01/01/1986 ve sonrası 32 YAŞINI DOLDURMAMIŞ OLMAK OLARAK düzenlenip buna 23.Dönem Pomem’de eklenmelidir.Sayın Bakanım @suleymansoylu 

– 60 bin Vatan sevdalısı Şehadete susamış genç 3 yıldır POMEM ve PÖH Alımlarında yapılan YAŞ mağduriyetinin düzeltilerek; 23.Dönem Pomem ile birlikte diğer alımların 01/01/1986 ve sonrası olarak yapılmasını istiyoruz.

Polis alımı hakkında yaş şartı ve değişikler yapıldığı anda kamupersoneli.net’te olacaktır. Tüm gelişmeleri anlık olarak takip etmek için ücretsiz uygulamamızı indirebilirsiniz:

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 7 bin yeni bekçi adayının sınav sonuçlarını 2 Aralık 2018 tarihinde pa.edu.tr adresi üzerinden ilan etmişti. Belgelerini teslim eden bekçi adaylarının eğitim sürecinin 7 Ocak itibariyle başlayacağı öğrenildi.

Bekçi adaylarının sağlık raporları 6 Ocak 2019 tarihine kadar Ankara Sağlık İşleri Daire Başkanlığına teslim edilecek.

7 Ocak’ta ise gece kartallarının eğitim süreci başlayacak. Bekçi adayları Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında sıkı bir mesleki eğitimden geçecek. Mezuniyet törenlerinin ise 1 Mart 2019 tarihinden itibaren yapılacağı öğrenildi. Adaylardan eğitime katılanların eksik olması durumunda yedek adaylar eğitime dahil edilecek.

Bir Yorum

  1. Kpss şartı kaldırılsın yada düşürülsün 55 olsun kpss giren aday sayısıda az zaten lütfen duyun bizi

  2. Ön lisanslar için olan 70 kpss barajını 60 çekin lütfen sayın bakanım

  3. Kpss puanı olmasın biz bu devlete lazımız her milliyetçi vatan sevdalısı gençlere umut olun yolumuzu açın

  4. Kpss puani bayanlarda 65 olsun bakanim ön lisansin sayisinida fazla yapsaniz gencler bu vatan icin canlarini vermeye hazir

  5. Mühendisiz polis olamıyoruz, bekçi olamıyoruz,öğretmeniz uzman olamıyoruz adamlar ,lkokul mezunları birilerini devreye sokarak torpille bekçi olup ayda 5-6 bin lira maaş alırken biz üniv.mezunlari kahve köşelerinde parasizliktan tütün ve 1 liralik çay içiyoruz.Napalim biomiyoruz.