Emniyet Personeli

25. Dönem POMEM Polis Akademisi (PÖH) Özel Harekat'a Kadın Polis Alımı Şartları ve Başvuru Tarihi

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, 25. Dönem POMEM Özel Harekât (PÖH) branşından 500 kadın polis alımı yapılacak. Polis alımı ile ilgili bugün yapılan resmi duyuruda; “Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 25. Dönem POMEM Özel Harekât branşında yetiştirilmek üzere en az lise veya dengi okul olmak üzere, önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan (500) kadın öğrencinin alımı yapılacaktır.” denildi. 

Resmi Gazetede yayımlanan ilana göre POMEM Özel Harekat branşında yetiştirilmek üzere en az lise veya dengi okul olmak üzere, önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındakim yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan (500) kadın öğrencinin alımı yapılacak. PÖH alımı 2019 ne zaman yapılacak?

Resmi Gazete’nin 31 Ağustos 2019 tarihli yayımına göre önemli kararlar alındı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gelmiş olan duyuruya göre kadın erkek komiser yardımcısı ve Polis özel harekat alımı yapılacak. Yayımlanmış olan duyuruya göre ilan hakkında detaylar verilmedi ve ilerleyen dönemlerde ayrıltılı bilginin polis akademisi başkanlığı tarafından yayımlanacağı belirtildi.

Kadro Dağılımı Nasıl Olacak?

2019-2020 eğitim-öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 200’ü kadın, 1800’ü erkek olmak üzere toplam 2.000 (komiser yardımcısı adayı) öğrenci alımı yapılacaktır.

İlan ne Zaman Yayımlanacak?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanacak olan ilana göre Ön Başvuru tarihleri ve başvuru kılavuzu KPSS sonuçları sonrası yayımlanacak. 14 Temmuz 2019 tarihinde yapılmış olan Lisans KPSS sınavı sonucu sonrası ilgili duyuru (www.pa.edu.tr) adresinde ilan edilecektir.

25. Dönem POMEM Polis Akademisi (PÖH) Özel Harekat'a Kadın Polis Alımı Şartları ve Başvuru Tarihi

500 KADIN PÖH ALIMI:

Yine Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre 25. Dönem POMEM kapsamda PÖH olarak yetiştirilmek üzere lise mezunu veya dengi okul mezunları arasından veya Ön Lisans ve Lisans meuznları arasından 500 kişilik kadro ile polis alımı yapılacak.

25. DÖNEM POMEM ÖZEL HAREKAT 500 KADIN ÖĞRENCİ ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Polis Akademisi Başkanlığı 25. Dönem POMEM Özel Harekat 500 kadın öğrenci alımı başvurularının tarihi hakkında henüz net tarihi geçmedi. Kurum adayları “Önbaşvuru tarihleri ve sınava ilişkin diğer esaslar daha sonra Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.” şeklinde bilgilendirdi.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Söz konusu 2019 PÖH alımı ilanına sadece Kadın adaylar başvuru yapabilecektir. Bu kapsamda en az lise veya dengi okul olmak üzere, önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan (500) kadın öğrencinin alımı yapılacaktır.

İlan Ne Zaman Yayımlanacak?

25. Dönem POMEM PÖH alımı için Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin diğer esaslar daha sonra Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

Polis Akademisi Başkanlığından:

25. DÖNEM POMEM ÖZEL HAREKAT SINAVINA DAİR DUYURU

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 25. Dönem
POMEM Özel Harekat branşında yetiştirilmek üzere en az lise veya dengi okul olmak üzere, önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındakim yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan (500) kadın öğrencinin alımı yapılacaktır.

Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin diğer esaslar daha sonra Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

PÖH BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği
Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar),
Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak
Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; sabıka ve sicil kaydı temiz olmak,
Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak,
Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

POLİS ÖZEL HAREKAT NEDİR?

Polis Özel Harekat Dairesi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün; banka soygunu ve terör eylemlerine müdahale, rehine kurtarma gibi olağanüstü durumlar ve baskınlar için özel taktik ve silahlar kullanan bir operasyon birimi olarak biliniyor. 

Özel harekat polisi olmak için ne yapmak gerekiyor?

Özel harekat polisi olmak için 2 farklı yöntem mevcut. Bir PMYO öğrencisi, öğrenciliği esnasında özel harekat polisi olmak istiyorum yönündeki tercihi yapabilir. Bununla birlikte bir polislik kadrosunda görevini ifa etmekte olan bir polisin de müracaat etmesi ve gerekli şartları sağlaması halinde özel hareket polisi olması mümkündür. 671 sayılı KHK ile bu konuyla alakalı bir düzenleme yapıldı ve polislik kadrolarında çalışanların özel hareket polisliği kadrolarına geçiş yapmak için müracaat etmelerinin önü açıldı. Bahsi geçen KHK’nın konuyla alakalı ilgili maddesi aşağıdaki gibidir: “Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, yirmi sekiz yaşından gün almamış olmak ve terhis tarihinden itibaren otuz altı aydan fazla süre geçmemiş olmak kaydıyla, en az lise veya dengi okul mezunlarından askerlik hizmetini tamamlamış olanlar, Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ile polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir.”

Kimler özel harekat polisi olabilir?

671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin usul ve esasları uyarınca polislik kadrolarında çalışan herhangi bir memurun özel harekat polisliğine geçiş yapabilmesi için aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor:

– Adayların 28 yaşından gün almamış olmaları gerekiyor.

– Adayların terhis tarihiyle başvuru tarihi arasında en az 3 yıllık süre bulunması gerekiyor. – Başvuru için KPSS şartı aranmıyor, adayların en az lise düzeyinde eğitim almış olması gözetiliyor.

– Özel harekat olarak göreve başlamak isteyen adayların kendilerine uygulanan fiziki yeterlilik sınavıyla birlikte mülakat sınavında başarı olması ve polis eğitim merkezlerinde eğitim görmesi de özel harekat olabilmek için sağlanması gereken şartlardan bir diğeri.
 

Bir Yorum

  1. Yetkililer duysun Lütfen yaş sınırın kaldırın gençligimiz boşa gidiyor polis olma hayali kuranların önünü kesmeyin lütfen

  2. Allah rızası için yaş sınırını kaldırın üniversiten mezun oldum 6 yıl oldu bir iş kapısı açılsın. her yerde bir engel yaş kpss skntısı var Psikolojim bozuldu artık babam hasta 2 yıldır yatıyor lütfen Birşeyler yapın yetkililer sesimize ses versin kaldırın önümüzdeki şartları engelleri artık

  3. Ne oldu 25. Dönem pomem 10.000 e önlisans 65 indirimine lisans sınavı sonrasına para mi bitti oya mi ihtiyacınız yok… ayıp ayıp insanlar 1 yılını sizin ağzınızdan çıkan sizlere itimat edip sınavlara hazırlanıyorlar umut tüccarı olmuşsunuz 500 kadınmış tamam bizde kadına şiddete hayır diyoruz da bu ne şimdi işsiz güçsüz diplomalar elimizde yok mu sayalım herşeyi

  4. Ne oldu 25. Dönem pomem 10.000 e önlisans 65 indirimine lisans sınavı sonrasına para mi bitti oya mi ihtiyacınız yok… ayıp ayıp insanlar 1 yılını sizin ağzınızdan çıkan sizlere itimat edip sınavlara hazırlanıyorlar umut tüccarı olmuşsunuz 500 kadınmış tamam bizde kadına şiddete hayır diyoruz da bu ne şimdi işsiz güçsüz diplomalar elimizde yok mu sayalım herşeyi

  5. KPSS ŞARTI OLMASINN. lİSE MEZUNU ALIMI MADEM YAPILACAKTI BİLSEM KPSS GİRERDİM… hak yemeyin

  6. Zaten 28 yaşından sonra genç olmuyorsunuz hanımefendi. 30 yaşından sonra devlet sizi neden yetiştirsin ki yaa

  7. bende merak ediyorum bayanlarda boy şartı isteniyor mu ?

  8. günümüzde bayanların boyu en fazla 165 zaten. neden 155 ve sonrası olmuyo boy. lütfen buna bir çözüm getirin.

  9. Lütfen yaş sınırı kaldırın artık sonuçta bir sınavda geçeceğiz Allah razısı için kaldırın girelim sınavı geçemeyen mülakatı geçmeyen elenecek yetkililer sesimizi duysun artık yaşı sınırı kalksın

  10. Lütfen herseyde yaş şartı kaldırılsın gerçekten başarılı olanlar alınsın lütfen

  11. bir kadın olarak cok sevindim umarım kpss sartı olmaz önlisans mezunuyum boy 173 kilo 57

  12. Sayın bakanım sizden ricam en kısa zamanda alımlar yapılsın ve kpss en az 60 puan olsun. Benim vatan bayrak millet sevgimi polislik göreviyle halka mutluluk huzur refah için gerceklestirmemi sağlayın. Beni istediğiniz alanda çalıştırabilirsiniz doğu batı hoc fark etmez. Ülkemin her toprağında her bölgesinde vatan bayrak uğruna çalışacağıma söz veriyorum .

  13. Boy şartı olmasın diyosunuzda 1.55 1.60 poliside 1.70 biri gelir kaldırır atar yani kısa boylu polismi olur arkadaşlar ve umarım KPSS şartı istenmez çünkü önlisaslara bu sene yoktu ve ben seneyeyi bekliyorum polis olmak için umarım bu sene kpss olmadan ayrı bir sınav ile alım yapılır yine

  14. Boyum 1.74 neden benim gibiler vrkn 1.55 boyumdaki birini alsinlar ki bunu talep etmeniz bile akla mantiga sigmiyo

  15. Haziran 91 doğumluyum.28 yaşındayım 89 ve sonrası doğanlar sarti kesin mi girebiliyor muyum

  16. Haziran 91 doğumluyum.28 yaşındayım 89 ve sonrası doğanlar sarti kesin mi girebiliyor muyum

  17. Beyza arkadasim kpss sarti yok diyor merak etme sende sansini denersin

  18. kpss puanları düşürülsün lütfen insanlar hayallerine ve hedeflerine bu zor sınavlarla gerçektiremiyor …

  19. Merhaba
    Ben 24 yaşındayım 165 boyundayım ve lise mezunuyum kpss'ye girmedim sabıkam ve sicilim temiz tc vatandaşıyım Bayrağım altında vatanımı korumayı hak bilirim her yıl farklı. Benim görüşüm;150 – 180 boylarında 18-40 yaşındaki ve zekasının yoğunluğu bir insana engel olmamalı yüreği yeten sevdası büyük olan aklı başında bir insandan daha da fazla bir şey aranmamalı bence yetkilere sesleniyorum ;Kaldırın artık işinize fazlada yaramayan bu kuralları kaç insanın daha hayalleri hayal olarak kalacak kaç torpil kaç kişi daha yoktan var edecek insanları artık yüreğiyle var edin Kaç kişi daha kurallar yüzünden yok olacak Allah aşkına gençlerin önünü açın hayalleri hayal olarak kalmasın açın yolları ki aydınlık bir geleceğimiz olsun Allah aşkına artık duyulsun sesimiz.Geleceğimize gençlerimize sahip çıkalım ki yanlış yollarda heba olmasın gençlik. Saygılarımla..

  20. Merhaba
    Ben 24 yaşındayım 165 boyundayım ve lise mezunuyum kpss'ye girmedim sabıkam ve sicilim temiz tc vatandaşıyım Bayrağım altında vatanımı korumayı hak bilirim her yıl farklı. Benim görüşüm;150 – 180 boylarında 18-40 yaşındaki ve zekasının yoğunluğu bir insana engel olmamalı yüreği yeten sevdası büyük olan aklı başında bir insandan daha da fazla bir şey aranmamalı bence yetkilere sesleniyorum ;Kaldırın artık işinize fazlada yaramayan bu kuralları kaç insanın daha hayalleri hayal olarak kalacak kaç torpil kaç kişi daha yoktan var edecek insanları artık yüreğiyle var edin Kaç kişi daha kurallar yüzünden yok olacak Allah aşkına gençlerin önünü açın hayalleri hayal olarak kalmasın açın yolları ki aydınlık bir geleceğimiz olsun Allah aşkına artık duyulsun sesimiz.Geleceğimize gençlerimize sahip çıkalım ki yanlış yollarda heba olmasın gençlik. Saygılarımla..

  21. Kpss şartı lütfen olmasın Bakanım yıllardır bu alımı bekliyoz engel koymayın önümüze yalvarıyoruz puan işi degl yürek işi bu meslek saygılarımla

  22. Olan oldu kpss sarti ve masAllah onlisansta 65 puani ypistirdilar artik istemyrm siz yalvarsanizda suan ben basvurmam size oy yok gerci hic vermedm de zaten size Allah isteyenlere versin elveda yesil bere